duminică, octombrie 2, 2022

Autoritățile susțin că suntem tot mai aproape de atingerea imunității necesare pentru a reveni la o viață normală. Campania de vaccinare anti-COVID este un adevărat succes, întrucât din ce în ce mai multe persoane aleg să se imunizeze împotriva coronavirusului. În acest sens, premierul Florin Cîțu anunță ultimele detalii despre relaxarea restricțiilor și renunțarea la anumite măsuri anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Premierul susține că, începând cu data de 1 iunie, turiștii vor putea sta fără mască pe litoral. Deși anumite restricții se pot ridica de la 1 iunie, Florin Cîțu susține că a doua etapă de relaxare va avea loc, cel mai probabil, de la 1 august.

După 1 august, s-ar putea organiza anumite evenimente și festivaluri, un pas către revenirea la normalitate.

Relaxarea restricțiilor în România. Turiștii renunță la mască

Potrivit Rador, de la 1 iunie, turiştii vor putea sta pe plajă fără mască, dar nu vom putea renunța la toate restricțiile, chiar de la începutul sezonului estival. O a doua etapă de relaxare va fi la 1 august – a declarat ieri premierul Florin Cîțu după o întâlnire cu reprezentanții sectorului HoReCa de pe litoral și organizatorii de evenimente.

Te-ar mai interesa: Untul de cafea, un deliciu de care te vei îndrăgos...

Momentan, nu putem neglija situația epidemiologică

La meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020, pe care România le va găzdui în această vară, vor putea participa doar suporterii vaccinați, premierul Florin Cîţu afirmând la Constanța că aceasta a fost soluția găsită de UEFA, soluție cu care s-a declarat de acord.

„Aceasta a fost propunerea pe care am primit-o de la UEFA pentru spectatorii care vor fi în stadion, să fie doar persoane vaccinate – aceasta a fost soluția pe care ne-a rmis-o UEFA”, declară premierul.

Te-ar mai interesa: MIRACOLELE meloterapiei! Ce muzică să ascultăm dac...

În ceea ce privește marile festivaluri, cum ar fi Neversea sau Untold, premierul a explicat că acestea s-ar putea organiza cel mai probabil în jurul datei de 1 august sau după această dată.

„Când vorbim despre aceste evenimente mari ar trebui să ne gândim că nu tse vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau 1 august. Eu aşa sper și așa vreau, dar eu nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie. Putem să vorbim de o fază ulterioară”, adaugă Florin Cîțu.

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

Propunerile și măsurile de relaxare ce vor fi aplicate de la 1 iunie vor fi discutate astăzi în cadrul Comitetului interministerial, începând cu ora 11:00.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private