marți, decembrie 6, 2022

După pandemia de coronavirus, țara noastră se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de cancer. Managerul Spitalului Fundeni lansează un apel de ajutpr către tinerii sănătoși să vină să doneze celule stem pentru a-i ajuta pe copiii bolnavii de cancer.

Cel mai mic pacient din spital are vârsta de doar o lună, iar cel mai mic donator salvator este un copilaș de numai doi ani care a intrat în procedura de donare de celule stem pentru a-și ajuta fratele bolnav.

Te-ar mai interesa: Horoscop karmic pentru săptămâna 5-11 decembrie. L...

Profeor univ, dr. Anca Coliță, managerul Spitalului Fundeni a explicat pentru Antena 3 CNN care este situația cazurilor de cancer după pandemie.

„La un moment dat am văzut o analiză a Registrului German de Pacienți Pediatrici cu Afecțiuni Maline în care părea că este o incidență în creștere a cazurilor de malignitate la copii, asociată pandemiei.

Și pe registrul românesc părea o ușoară creștere, dar nu ceva foarte semnificativ statistic. Nu, nu am observat o creștere (n.r. a numărului de cazuri de cancer după pandemie), cel puțin în institut. Numărul de cazuri noi înregistrate în fiecare an de afecțiuni noi la copil este undeva 60-70 de cazuri.

Te-ar mai interesa: Trage apa doar după ce pui colacul! Greșeala pe ca...

Toate camerele de transplant, de cele stem hemato-politice sunt ocupate cu pacienți. Și dacă pacientul are șansa ca în familie să aibă un donator compatibil, evoluția poate fi foarte bună. Dacă nu are această șansă, lucrurile se complică și pacienții așteaptă găsirea unui donator în registru internațional.

Deci fac un apel în acest sens și foc ca tinerii puternice României să se gândească că pot oferi șansa la viață unor copii sau unor alți tineri care sunt aflați în suferință și care necesită câteva celule pentru a-și relua firul ei”, a povestit doctorul.

Te-ar mai interesa: Medic român: Această apă poate duce la cancer...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private