România se confruntă cu o situație alarmantă când vine vorba de persoane hipertensive

Conform datelor Organizației Mondială a Sănătății, profilul de sănătate al României indică cifre ingrijorătoare pentru un numar de factori de risc întâlniți în rândul populației adulte, cum ar fi: hipertensiunea, consumul de tutun, răspândirea tuberculozei sau rata mortalității materne, factori cu o valoare semnificativ mai mare față de media regională.

În plus, România se confruntă cu o situație alarmantă când vine vorba de persoane hipertensive, peste 25,39% din bărbați suferă de această problemă, cu 6% mai mult față de media regională. La femei, însă, discrepanța este și mai mare (7,3%), 32,9% dintre femeile din România suferă de hipertensiune. Un motiv pentru aceste cifre îngrijorătoare se poate datora faptului că 46% dintre români sunt fumători.

În comparație cu alte țări, România se confruntă, de asemenea și cu răspândirea tuberculozei. 145 din 100 000 de locuitori suferă de această boală, în timp ce media regională este de numai 56 de bolnavi din 100 000 de locuitori. O altă statistică îngrijorătoare este cea a mortalității materne: 27 din 100 000 de mame mor în timpul nașterii, cu aproape 25% mai multe față de media regională.

„Sunt multe lipsuri în sistemul medical din România, dar oamenii ar trebui să fie în permanență informați și să conștientizeze existența alternativelor. Dacă aruncăm o privire asupra acestui studiu, putem vedea că cele mai multe probleme pot fi prevenite, iar în multe cazuri chiar tratate. Asigurările medicale private cu acoperire internațională funcționează ca o plasă de siguranță și le oferă românilor oportunitatea de a obține consultații medicale, tratamente și operații în alte țări cu un sistem medical mai performant dacă este cazul.” a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing și PR la MediHelp Internaţional.

Chiar mai rău, România duce lipsă de cadre medicale, cu doar 23,9 medici si 54,6 asistente pentru 10,000 de cetățeni. Media regională în acest domeniu fiind de 33,3 de medici și 82,1 asistente pentru 10,000 de cetățeni.

Toate aceste insuficiențe în sectorul public de sănătate din România, au condus la creșterea mortalității cu 14%, iar speranța de viață a scăzut cu 2 ani în comparație cu media din Europa, unde doar 183 de bărbați și 81 de femei din 1000 de locuitori, se confruntă cu probabilitatea de a muri în intervalul de vârstă de 15 și 60 de ani.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

4 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

5 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

5 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

6 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

6 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic