joi, decembrie 2, 2021

La momentul actual, România este singura țară din Uniunea Europeană care impune purtarea măștii de protecție în timpul orelor de sport. Măsura este adoptată la nivel național, fără a introduce excepții

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

care să ia în considerare vârsta elevilor sau locul unde se desfășoară ora.

În alte state, purtarea măștii de protecție nu este obligatorie dacă celelalte măsuri sunt respectate, se arată în analiza solicitată de Ministerul Educației la Comisia Europeană și obținută de Edupedu.ro. Astfel, principalele măsuri implementate de alte state europene sunt distanțarea fizică, evitarea sporturilor în echipă și ventilația corespunzătoare a sălilor.

România, singura țară care impune purtarea măștii de protecție în timpul orelor de sport, fără excepții

„Obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de educație fizică în

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

statele membre UE (+ informații suplimentare)

Austria

Nu este obligatorie purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, dar activitățile sportive sunt reduse la minimum.

Belgia

În Regiunea valonă, în învățământul primar, elevii nu poartă mască. Este permisă organizarea orelor de educația fizică, dar, în măsura în care este posibil, acestea trebuie să aibă loc în spații deschise. Profesorii trebuie să poarte mască. Sunt permise cursuri de înot. În învățământul secundar, în prezent, orele de educație fizică sunt suspendate. Ele pot fi înlocuite prin activități organizate în

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

aer liber. În acest caz, dacă distanța fizică este respectată, nu este necesară purtarea măștilor. Elevilor care au ca specializare un domeniu în care educația fizică reprezintă o parte importantă a programului lor de studii (de ex., școli cu program sportiv) li se permite să aibă ore de educație fizică numai în aer liber, fără mască. Singura activitate permisă în spații închise este înotul.

În Regiunea flamandă, purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică organizate în interior nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Bulgaria

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Croația

Școlilor li s-a recomandat organizarea orelor de educație fizică cât mai mult posibil în aer liber. În cazul în care acest lucru nu este posibil, profesorii sunt sfătuiți să faciliteze exercițiile individuale și să evite activități sportive în echipă. Dacă distanța fizică poate fi menținută, măștile nu sunt obligatorii.

Cehia

Întrucât situația epidemiologică în Cehia este gravă, este instituită carantină la nivel național în perioada

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Pfizer ...

1 – 28 martie, toate școlile sunt închise și procesul educațional este organizat în format online.

Cipru

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 2 metri.

Danemarca

Purtarea măștilor nu este obligatorie în școlile din Danemarca. Măsurile de prevenție utilizate sunt: ventilația (deschiderea ferestrelor), igiena suplimentară și spălarea mâinilor, precum și testarea.

Estonia

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Finlanda

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Franța

Organizarea orelor de educație fizică este permisă doar în aer liber, nefiind obligatorie purtarea măștii.

Germania

Reglementările variază de la un land la altul și pot varia, de asemenea, între diferite regiuni, în funcție de rata de infectare.

Grecia

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă purtarea acesteia este obligatorie în școli.

Irlanda

Începând cu 1 martie, procesul educațional în format fizic va fi organizat pentru învățământul preșcolar, învățământul primar (clasa a 1-a și a 2-a) și clasele terminale din învățământul secundar (elevii care vor susține examenele de absolvire). În preșcolar și primar, purtarea măștilor nu este obligatorie. În învățământul secundar superior (clasele terminale), elevii sunt obligați să poarte măști în permanență. (inclusiv pentru orele de educație fizică). Trebuie remarcat însă faptul că, în ultimul an de liceu, doar un număr mic de elevi urmează ore de educație fizică.

Italia 

Purtarea măștilor nu este obligatorie pentru elevii care efectuează activități de educație fizică și sport în aer liber, cu obligația menținerii distanței interpersonale de cel puțin doi metri; purtarea măștilor nu este obligatorie pentru elevii care efectuează activități didactice de educație fizică și sport în interior, cu obligația menținerii distanței interpersonale de cel puțin doi metri și a unei ventilări adecvate, fiind recomandate activitățile fizice și sportive individuale; purtarea măștilor este obligatorie pe durata activităților de educație fizică și sport, organizate în spații alternative, situate în afara clădirilor școlii, fiind obligatorie și respectarea distanței de siguranță interpersonală de cel puțin un metru.

Letonia

În prezent, procesul educațional în format fizic se desfășoară doar în învățământul primar, într-un număr limitat de municipalități, cu obligativitatea purtării măștilor pe parcursul orelor de clasă (nu se organizează însă ore de educație fizică).

Lituania 

În condițiile înrăutățirii situației epidemiologice, carantina la nivel național este instituită până la data de 31 martie, fapt pentru care procesul educațional va fi organizat online.

Luxemburg

Purtarea măștii nu este obligatorie pe durata orelor de educație fizică.

În învățământul primar și secundar regulile privind purtarea măștilor sunt următoarele: purtarea măștilor (sau a oricărui alt dispozitiv care acoperă nasul și gura) este interzisă în cazul copiilor cu vârsta sub 2 ani și nerecomandată copiilor care participă la ciclul 1 (copii cu vârsta sub 6 ani, în general). Începând cu ciclul 2 (copii cu vârsta peste 6 ani, în general), purtarea măștilor este obligatorie în transportul public și școlar, în incinta școlii și la deplasarea către locul de joacă. Purtarea măștii nu este necesară în cantine, unii dintre elevii cu cerințe educaționale speciale fiind, de asemenea, scutiți de la purtarea măștilor.

Malta 

Conform ghidurilor emise de Ministerul Sănătății, purtarea măștilor nu este obligatorie. Ghidurile prevăd purtarea măștilor de către copiii cu vârsta mai mare de 3 ani atunci când se află în spațiile comune și în mijloacele de transport, dar nu și sălile de clasă.

Olanda

Purtarea măștii nu este obligatorie pe durata orelor de educație fizică. Purtarea măștilor este obligatorie în învățământul secundar și profesional și tehnic, precum și în cazul în care elevii și personalul didactic și nedidactic se deplasează prin clădire. În timpul orelor, dacă elevii au un loc fix, li se permite să scoată masca.

Polonia

Purtarea măștii nu este obligatorie pe durata orelor de educație fizică. În general, purtarea măștilor nu este obligatorie în școli. Directorii pot decide însă purtarea obligatorie în spațiile comune ale școlii, dacă situația dintr-o anumită școală face necesar acest lucru. În prezent doar clasele 1-3 din învățământul primar organizează procesul educațional în format fizic.

Portugalia

procesul educațional este organizat în format online.

Slovacia

Pentru anul școlar în curs, orele de educație fizică se recomandă a fi axate doar pe teorie, astfel încât nu se desfășoară activități fizice și sportive.

Slovenia 

Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, dar nu și în timpul orelor de educație fizică. În prezent procesul educațional se organizează în format fizic pentru elevii din clasele 1 – 9 și cei din clasele terminale. Purtarea măștilor este obligatorie în afara sălilor de clasă.

Spania 

Legea stabilește excepția de a nu purta mască atunci când orele de educație fizică se practică individual și în aer liber sau când, datorită naturii activităților, utilizarea unei măști este incompatibilă. În exercitarea competențelor lor, Comunitățile autonome pot impune condiții mai restrictive, stabilind propriile reglementări în acest sens.

Suedia 

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Ungaria – Ministerul Educației a definit un plan de acțiune care include standarde minime de siguranță. În conformitate cu aceastea: se recomandă organizarea orelor de educație fizică în aer liber, atunci când vremea o permite și cu evitarea contactelor directe. Dacă este necesară organizarea orelor de educație fizică în interior, activitățile trebuie realizate cu același partener de antrenament sau în grupuri mici. Purtarea măștilor în școli reprezintă o posibilitate, nu o obligație, însă toate școlile trebuie să pregătească propriul plan de acțiune și pot decide obligativitatea purtării măștilor. Distanțarea de 1,5 m este regula principală în interiorul școlilor și, dacă acest lucru nu este posibil, măștile sunt recomandate și în planul de acțiune al Ministerului Educatiei”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri