luni, februarie 6, 2023

Săptămâna a debutat cu vreme de iarnă adevărată. Avansul unei mase de aer rece venită dinspre nordul Europei a pătruns deja pe teritoriul României, iar în deplasarea să către sud va intra în Marea Mediterană, unde va ajuta la formarea unui ciclon cu o traiectorie transbalcanică.

Depresiunea în cauză se va deplasa dinspre bazinul central al Mării Mediterane înspre nord-est, urmând să afecteze și majoritatea teritoriului tării noastre prin precipitații importante cantitativ, potrivit vremea.ro. Datorită faptului că în altitudine aerul va fi unul rece, precipitațiile vor cădea sub formă de lapovită și ninsoare în majoritatea zonelor (cu excepția sud-estului, unde vor fi doar ploi), iar pe arii extinse din Oltenia, nordul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și Moldova se va depune un strat consistent de zăpadă.

Te-ar mai interesa: Mineral esențial pentru sănătate. Ce se întâmplă c...

Duminică seara a intrat în vigoare codul galben de vreme rea de iarnă pentru circa două treimi din țară, în special Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

Fenomenele așteptate sunt ninsori în general moderate și strat de zăpadă. Vor fi de asemenea intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Potrivit ANM, în săptămâna 19-25 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și parțial în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile totale de precipitații vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice și local în centrul țării, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Te-ar mai interesa: Mare atenție! Obezitatea, boala secolului. Ce legă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private