vineri, iunie 18, 2021

România va produce primul antiviral covid-19. România va începe producția pentru Fluguard (Favipiravir), începând cu luna ianuarie 2021!

Medicamentul antiviral folosit pentru tratarea pacienților cu coronavirus va fi produs

de Terapia Sun Pharma Cluj.

Odată demarată producția, Terapia Sun Pharma Cluj va putea furniza pe piața locală un milion de doze de Fluguard pentru a asigura necesarul tratării pacienților români infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Terapia Sun Pharma Cluj incepe sa produca Fluguard (Favipiravir)
Terapia Sun Pharma Cluj incepe sa produca Fluguard (Favipiravir)

Aceeași companie aduce în țară și Ivermectina

”În primul rând, doresc să aduc mulțumiri pentru buna cooperare Ministerului Sănătății prin Direcția de Politica Medicamentului, a Dispozitivelor și Tehnicilor Medicale și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, care

au acționat prompt, în interesul pacienților.

Terapia va continua să sprijine sistemul de sănătate, autoritățile și pacienții din România în această luptă comună cu COVID-19″, a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.

Compania farmaceutică va aduce în țară în luna ianuarie și o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate bune atât în prevenirea cât şi în tratarea infecției cu SARS-CoV-2.

Această cantitate va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienți și va fi donată unităților

medicale care tratează pacienți cu COVID-19.

Noile dovezi au arătat că Ivermectina are proprietăți reale, antivirale, antiinflamatorii și de inhibare a replicării SARS-CoV-2.

Ultimele stiri

Parteneri