Sari la conținut

Românii care vor primi salarii cu 50% mai mici. Urmează să se dea lege

bani
Sursă foto: Substanțial
Decizie de ultim moment luată de autoritați

Din cuprinsul articolului

În România, o anumită categorie de salariați va avea veniturile reduse cu 50%, conform planurilor Guvernului. Această măsură se va lua în cazul în care salariații nu îndeplinesc anumite cerințe.

Guvernul plănuiește să reducă bonusurile și să micșoreze veniturile angajaților din sectorul public ce nu atrag fonduri europene, lucru care ar presupune ca unele categorii de funcționari publici să își piardă până la 50% din salariu.

Ministerul de Finanțe va prezenta premierului o listă cu persoanele care beneficiează de anumite avantaje, urmând ca acesta să decidă care dintre aceștia vor pierde anumite sume de bani.

Bonusul din martie a presupus o creștere salarială de 50% în cazul unor aleși locali.

Asta presupune că primarul Capitalei beneficiază de un salariu cu 6000 de lei mai mare, în vreme ce edilul unei comune are un salariu mai mare cu aproximativ 3000 de lei.

Cine beneficiază de banii europeni

De bugetul UE beneficiază, direct sau indirect, toți europenii și mulți oameni din alte părți ale lumii, care sprijină milioane de studenți, mii de cercetători și multe orașe, regiuni și organizații non-profit.

Toți cetățenii UE pot solicita finanțare europeană. În funcție de tipul de activitate sau de proiect, este probabil să aveți acces la diferite programe de finanțare ale UE.

Iată cele mai frecvente profiluri de beneficiari care solicită finanțare din partea UE, potrivit News18:

  • tinerii
  • cercetătorii
  • agricultorii
  • întreprinderile
  • organismele publice (orașele și regiunile)
  • ONG-urile

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel