luni, septembrie 26, 2022

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat sâmbătă sistemul de avertizare – alarmare în situații de urgență.

Se numește RO-ALERT, iar sistemul va fi folosit pentru notificarea populației în cazul producerii unor situații extrem de grave în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, precum fenomenele meteo extreme, cutremure, inundații sau atacuri teroriste.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Notificările vor fi transmise direct pe telefoanele cetățenilor, indiferent dacă sunt terminale normale sau de tip „smartphone”, nefiind nevoie de instalarea unei aplicații suplimentare.

„Sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situaţiile extrem de grave. Nu avem intenţia sa folosim sistemul foarte frecvent pentru că atunci diminuăm interesul populaţiei, plus devine foarte deranjant, pentru că sunetul emis de acest sistem nu se oprește până nu se citește mesajul. Dacă telefonul este pe silenţios, mesajul tot va veni cu sunet. Mesajul respectiv când vine înseamnă că este ceva grav”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Horoscop Cristina Demetrescu, octombrie: Tensiuni ...

Sistemul RO-ALERT va fi testat la nivel național în perioada 17 – 27 septembrie.

Mai multe informații găsiți pe https://ro-alert.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private