Sari la conținut

Rugăciune către Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Este bine să o rostești astăzi

Rugaciune de seara
Sursa foto: doctorulzilei.ro

Sfântul Luca, socotit drept unul dintre cei mai îndrăgiți ucenici ai Mântuitorului, este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 18 octombrie.

Pe 18 octombrie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Privit drept cel mai iubit dintre ucenicii Mântuitorului și unul din cei patru evangheliști, Sfântul Luca s-a născut în Antiohia, în Siria.

S-a întâlnit cu Mântuitorul Iisus Hristos la Teba Botezătorul, loc în care a slujit bolnavilor în calitate de medic. Alături de Sfântul Cleopa, l-a văzut pe Domnul înviat în drumul către Emaus.

După Pogorârea Duhului Sfânt, Luca s-a reîntors în Antiohia și l-a sprijinit pe apostolul Pavel în vestirea Evangheliei Domnului.

A murit la vârsta de 80 de ani, după ce păgânii l-au spânzurat de un măslin în cetatea Tebei din Beoția.

De asemenea, Sfântul Luca a fost primul care a realizat o icoană a Fecioarei Maria cu Iisus Hristos în brațe, dar și prima icoană a Sfinților Petru și Pavel, scrie Antena 3 CNN.

Rugăciunea Tatăl Nostru
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Rugăciune către Sfântul Luca, ocrotitorul bolnavilor

„Apostole Sfinte şi Evanghe­liste Luca, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Gura ta ştiind-o pahar Dumnezeiesc, al Înţelep­ciunii Celei Preaînalte, Înţelep­te Apostole Luca, Vistieria Cea Mare şi Negrăită a harului, îmbogăţindu-ne, o luăm cu osâr­die, Domnului cântând, căci cu Mărire S-a preamărit. Cu Taină învăţându-te Hristos cele cereşti şi Scripturile cele de Dumnezeu insuflate, fără mijlocire deschizându-le ţie Apostole Luca, tăinuitor te-a arătat şi propovăduitor preaînţelept, al celor mai presus de minte, care cu osârdie cânţi: Domnu­lui să cântăm, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Pusu-te-a Biserica lui Hristos împreună călător cu Apostolul Pavel, Sfinte Luca Preafericite, pe tine cel ce ai stră­lucit Dumnezeieşte cu harul Lui; şi urmelor lui ai urmat, cântând: Domnului să-I cântăm, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Chipul zămislirii celei Negrăi­te şi Dumnezeieşti, ale celei Cu­rate, cu totul lăudate l-ai arătat, Apostole Luca; cum că Duhul cel Preasfânt arătat a venit peste Dânsa şi cuvântul a umbrit-o; căruia cu un glas să-I cântăm, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Amin!”, aceasta este rugăciunea pe care este bine să o rostești astăzi, de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: