vineri, februarie 3, 2023

Biserica Ortodoxă o prăznuiește miercuri, 7 decembrie, pe Sfânta Muceniță Filofteia. Sărbătoarea este marcată cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox.

Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor pe care le ajută să se căsătorească.

Există o rugăciune puternică care trebuie rostită pe 7 Decembrie. Se spune că face minuni pentru sănătate și te ferește de boli. Se rostește 3 miercuri la rând!

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...


Rugăciune către Sfânta Filofteia

„Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți.

Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului.

Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele.

Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

Sursă: Doxologia

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private