joi, decembrie 8, 2022

Rugăciune puternică către Sfântul Dimitrie cel Nou. Astăzi, 27 Octombrie, creștinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului. Moaștele sale se găsesc în Catedrala Patriarhală din anul 1774.

Există o rugăciune scurtă și puternică, care te ocrotește de necazuri și pe care este bine să o rostești în această zi de mare sărbătoare.

„O, Dumnezeul meu, ce face cel care nu se sacrifică cu totul pentru Tine? Şi cât de departe sunt de Tine dacă nu mă ofer cu totul iubirii Tale. Câte imperfecţiuni văd în mine! Câte neputinţe şi scăderi în servirea faţă de Tine!

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

O, Doamne, cât de puţine lucruri facem pentru Tine. Asemenea bobului de muştar sunt faptele noastre bune şi mari stânci faptele rele.

Îmi pare rău pentru că de foarte multe ori uit de Tine şi de nenumăratele graţii pe care le obţin din partea iubirii Tale nesfârşite. Când uit de ele, Te rog să mă ierţi, Doamne, şi să nu-mi socoteşti ca pe o vinovăţie mărginirea fiinţei mele.

Căci dacă aş fi ştiut să-Ţi fiu servitor în lucuri mari, nu aş fi omis nici înfăptuirea lucrurilor mici. Fericit este cel care dă mărturie de credinţă adevărată prin faptele vieţii sale.

Te-ar mai interesa: Ce declanșează albirea prematură a părului. De la ...

Învaţă-mă şi pe mine să îndeplinesc astfel de lucruri pentru Mărirea Ta, oricât de mare ar fi preţul, după exemplul servului Tău Dumitru şi al tuturor martirilor. Amin.”, este rugăciunea puternică către Sfântul Dimitrie cel Nou, potrivit EVZ.


Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al Capitalei și al Munteniei

Sfântul Dimitrie cel Nou a fost un călugăr care s-a născut în secolul al XII-lea în satul Basarabovo, lângă orașul bulgăresc de astăzi Ruse.

Te-ar mai interesa: Cel mai grav sezon al virozelor la COPII în Români...

Era dintr-o familie modestă și ca să se poată întreține s-a angajat păstor la turmele satului. A fost atras de viața în singurătate. A păstorit o vreme oile și vacile sătenilor din Basarabovo, dar apoi s-a hotărât să se retragă într-o mănăstire din apropiere.

După ce s-a călugărit, și-a ales ca și chilie o peșteră pe malul râului Lom. Nu se știe cât a trăit acolo. A fost găsit după moarte. Sătenii l-au descoperit printr-o minune.

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

Călugărul s-a arătat în visul unei tinere bolnave și i-a indicat locul unde îl va găsi. I-a spus că dacă se va atinge de trupul său, se va vindeca.

Sătenii au săpat în locul indicat și au găsit trupul întreg al Sfântului Cuvios Dimitrie. Moaștele sale au ajuns la București în anul 1774, în timpul războiului ruso-turc. De atunci este ocrotitorul spiritual al Capitalei și al Munteniei.

Te-ar mai interesa: De ce sunt norocoase toate femeile născute în luna...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private