Sari la conținut

Rugăciune puternică către Sfântul Eftimie cel Mare, izbăvitorul de boli grele. Trebuie rostită astăzi!

Sursă FOTO: EVZ

Sărbătoare 20 Ianuarie. Astăzi, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Eftimie cel Mare. Numele său înseamnă în limba greacă „voie bună”. Ziua este marcată cu cruce neagră în Calendarul Ortodox.

Rugăciune către Sfântul Eftimie cel Mare

„O, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, mare nevoitorule și cald folositorule, apucă înainte cu sfintele tale rugăciuni cele către milostivul Dumnezeu, roagă-te, îmblânzește-L, fă-L milostiv nouă celor ce cădem cu umilință la ține, cela ce din pruncie te-ai dat pe ține Domnului, rănindu-te de focul dragostei Lui, ai părăsit toate deșertăciunile lumeșți că pe niște gunoaie, Lui ai urmat cu toată dragostea, iubindu-L mai mult decât pe toate bunătățile cele trecătoare ale lumii acesteia viață și după moarte, căci așa preamărește Dumnezeu pe cei ce-L măresc cu laudă și fapte bune.

Așadar, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, că cel ce în cer fiind neîncetat te rogi cu Preacurata Maică a lui Dumnezeu și cu toți sfinții pentru întărirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducători și a supușilor lor, că să asculte de legile țării, pentru întărirea fraților și a tot clerul ortodox și cinul călugăresc și pentru mântuirea tuturor dreptcredincioșilor creștini din toată lumea, roagă-te și pentru noi că să fim apărați de vrășmașii văzuți și nevăzuți, fii solitor și rugător pentru noi către Domnul Dumnezeu.

Izbăvește-ne de toată ispita neașteptată și de muncile cele veșnice, ca să aflăm milă în ziua Înfricoșatei Judecați și să ne învrednicim acelor nespuse bunătăți, privind și preamărind Lumina cea preadulce și desfătata a fetei Preamilostivului Dumnezeu, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh în veci. Amin”, este rugăciunea către Sfântul Eftimie cel Mare, potrivit CreștinOrtodox.ro.

A ajutat sute de femei

Potrivit EVZ, Eftimie este cunoscut pentru bunătatea sa: a hrănit 400 de călători, dar nu avea pâine nici măcar pentru el, a deschis porțile cerului și astfel a tămădui în pământul cu roade, iar prin rugăciunea lui a ajutat femeile care nu puteaă să aducă pe lume copii. .

Terevon saracinul și-a trimis soția la Eftimie, iar aceasta s-a întors cu un prunc.: „Știu să mă plec cinstite părinte, că te va ascultă pe ține Dumnezeu, dacă te vei ruga; pentru că El face voia celor ce se tem de Dansul. Deci, fiindcă atât de multă vreme a trecut și nu m-am putut învrednici a avea fiu, pentru că această era stearpă, te rog cinstite părinte, roagă pe Iubitorul de oameni să ne dăruiască nouă fiu”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel