Sari la conținut

Rugăciunea puternică care se rostește de Revelion. Aduce protecție și lumină

Rugăciune pentru Revelion 2024
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Rugăciune pentru Revelion 2024

Andrei Diaconu, consultant spiritual, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni care este rugăciunea care trebuie rostită de revelion. Aduce protecție și multă lumină!

Tradiții de Revelion, cu Andrei Diaconu

”Este foarte important să citim, o singură dată și din inimă, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, pentru că ne aduce multă protecție și extrem de multă lumină.

Eu le sugerez tuturor, în ajunul anului nou, să-și facă o listă de dorințe dar și o listă de renunțări. După care vei lua 7 lumânări rotunde pe care le vei pune în formă de cruce pe foaia respectivă și le lași să ardă.

Pe altă foaie de hârtie scrii lucrurile negative de care vrei să scapi. Această foaie o vei arde într-o oală sau tigaie și o arzi.

De asemenea, tot în ajun, este foarte bine să ne facem un duș. Intri în duș și cu ajutorul Arhanghelului Mihail, îl rogi să sfințească cumva acea apă și să lași în urmă tot ce este negativ”, a precizat Andrei Diaconu, în cadrul emisiunii Voi cu Voicu.

Rugăciune către Domnul nostru Iisus Hristos, alcătuită de Sfântul Isaac Sirul

”Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai plâns pentru Lazăr și lacrimi de întristare și de milostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele.

Cu Sângele Tău, curățește sângele meu și amestecă în trupul meu mireasma trupului Tău cel de viață făcător. Fierea cu care vrăjmașii Te-au adăpat să îndulcească amărăciunea cu care potrivnicul m-a adăpat. Trupul Tău întins pe Cruce să întindă către Tine mintea mea, cea trasă jos de diavoli.

Capul Tău, pe care l-ai aplecat pe Cruce, să înalțe capul meu cel pălmuit de potrivnici. Preasfintele Tale mâini, pironite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gura Ta.

Fața Ta, cea batjocorită cu pălmuiri și cu scuipări, să umple de strălucire fața mea cea întinată în fărădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai încredințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin harul Tău. Nu am inimă plină de durere ca să Te caut.

Nu am pocăința, nici umilința care întorc pe fii la moștenirea lor. Nu am lacrimi mângâietoare, Stăpâne. S-a întunecat mintea mea cu cele lumești și nu poate să caute spre Tine cu durere. S-a răcit inima mea de atâtea ispite și nu poate să se înfierbânte cu lacrimile dragostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, Vistie­rul bunătăților, dăruiește-mi pocăință neștirbită și inimă îndurerată, ca să pornesc cu tot sufletul în căutarea Ta; căci fără de Tine mă voi înstrăina de tot binele. Dă-mi așadar, Bunule, harul Tău.

Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doamne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhovnicească.

Numără-mă între oile turmei Tale preaalese. Hrănește-mă împreună cu ele din verdeața dumnezeieștilor Tale Taine. Căci inima lor curată este sălașul Tău și se vede într-însa strălucirea descoperirilor Tale.

Strălucirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în necazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin.”

Sursă: Doxologia

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel