joi, martie 30, 2023

Mass-media rusă și chineză încearcă în mod sistematic să semene neîncredere în vaccinurile occidentale COVID-19 în ultimele lor campanii de dezinformare care vizează divizarea Occidentului, a declarat miercuri un raport european, conform Reuters.

Din decembrie până în aprilie, mass-media de stat din cele două țări au promovat știrile false online în mai multe limbi, senzaționalizând preocupările privind siguranța vaccinurilor, făcând legături neîntemeiate între vaccinuri și decese în Europa și promovând vaccinurile rusești și chineze ca fiind superioare, potrivit studiului UE.

Te-ar mai interesa: Expunerea la Covid în uter poate crește riscul de ...

Kremlinul și Beijingul neagă toate acuzațiile de dezinformare ale UE, care produce rapoarte periodice și caută să lucreze cu Google (GOOGL.O), Facebook (FB.O), Twitter (TWTR.N) și Microsoft (MSFT.O) pentru a limita răspândirea știrilor false.

„Diplomația vaccinului” promovată de ruși și chinezi „este combinată cu eforturi de dezinformare și manipulare pentru a submina încrederea în vaccinurile fabricate în Occident”, arată raportul european.

„Atât Rusia, cât și China folosesc mass-media controlate de stat, rețelele de media proxy și social media, inclusiv conturile oficiale diplomatice de social media, pentru a atinge aceste obiective”, se spune în raport, citând 100 de exemple rusești în acest an.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

UE și NATO acuză în mod regulat Rusia de acțiuni sub acoperire, inclusiv dezinformare, pentru a încerca să destabilizeze Occidentul prin exploatarea diviziunilor din societate.

Problemele privind furnizarea vaccinurilor AstraZeneca, precum și efectele secundare foarte rare ale vaccinurilor AstraZeneca și Johnson & Johnson au fost exploatate în aceste campanii de dezinformare, se arată în raport.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

„Atât canalele oficiale chineze, cât și mass-media pro-Kremlin au amplificat conținutul cu privire la presupusele efecte secundare ale vaccinurilor occidentale, denaturând și senzaționalizând relatările din presa internațională și asociind unele decese cu vaccinul Pfizer / BioNTech în Norvegia, Spania și în alte țări”, se arată în document.

Rusia neagă că ar folosi astfel de tactici, iar președintele Vladimir Putin a acuzat „dușmanii” țării că au vizat Rusia prin răspândirea de știri false despre coronavirus.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Anul trecut, China a încercat să blocheze un raport al UE potrivit căruia Beijingul răspândea dezinformări cu privire la pandemia de coronavirus, potrivit unei anchete a Reuters.

Deși UE nu și-a vaccinat cei 450 de milioane de cetățeni la fel de repede ca Marea Britanie, care nu mai este membru al blocului comunitar, campaniille de vaccinare prind acum viteză.

Dar presa rusă a relatat că „Brexit-ul a salvat Marea Britanie” de „haosul vaccinului care cuprinde UE”. Astfel de abordări indică un efort de a semăna divizare în blocul comunitar, arată raportul european.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private