luni, martie 20, 2023

În urmă cu puțin timp, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii și a viscolului.

În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate pentru sâmbătă, premierul Nicolae Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 martie. Astrolog: Este timpul să faci ...

”În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, transmite Guvernul.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui fost preot despre postul zilelor noas...

În Vrancea, județ unde sunt înregistrate efecte meteo periculoase, pompierii salvatori au acționat cu mijloace de intervenție specifice pentru preluarea și transportarea a două gravide, stabile, către unități sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale specializate.

Mai multe drumuri din județul Vrancea sunt închise din cauza ninsorii și a viscolului, meteorologii instituind Cod portocaliu.

Te-ar mai interesa: Oboseală psihică: Care sunt semnele care necesită ...

Drumuri închise circulației potrivit InfoTrafic

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, vineri seară, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulaţia următoarele drumuri naţionale:

La ora 13.00, situaţia este următoarea:

DRUMURI NAŢIONALE CU CIRCULAŢIE ÎNCHISĂ:

1. DN 2 Poşta Câlnău, judeţul Buzău – Slobozia Bradului, judeţul Vrancea;

2. DN 22 Brăila, judeţul Brăila – Râmnicu Sărat, judeţul Buzău;

Te-ar mai interesa: Costurile tratamentelor pentru cancer vor atinge c...

3. DN 2C Costeşti – Padina, judeţul Buzău;

4. DN 23B Măicăneşti, judeţul Vrancea – limita judeţul Buzău;

5. DN 2N Bogza – Jitia, judeţul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăşti, judeţul Vrancea;

7. DN 23 Brăila, judeţul Brăila – Focşani, judeţul Vrancea;

8. DN 2R Jitia – Vintileasca, judeţul Vrancea;

9. DN 2L Tişiţa – Soveja, judeţul Vrancea;

10. DN 2M Odobeşti – Butucoasa, judeţul Vrancea.

Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICŢIONAT (auto cu masa mai mare de 7,5 tone):

– DN 2 Obrejiţa – Adjud/VN;

– DN 2D Focşani – Greşu/VN;

– toate drumurile naţionale din judeţul Brăila, cu excepţia DN 22B, unde restricţia este permanentă, de 3,5 tone;

– în judeţul Galaţi, pe următoarele drumuri naţionale: DN 24D, DN 25 şi DN 26;

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICŢIONAT (auto cu masa mai mare de 4,5 tone):

– DN 24 Tişiţa/VN – Cosmeşti/GL;

– DN 11A Adjud-Vechi – Podu Turcului/VN;

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICŢIONAT (auto cu masa mai mare de 3,5 tone):

– DN 2 în judeţul Buzău, pe tronsonul limita cu judeţul Ialomiţa – loc. Poşta Câlnău, circulaţia rutieră este permisă doar autovehiculelor cu masa totală maximă mai mică de 3,5 tone.

De asemenea, a fost restricţionat accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe DN 2 (E85), din localitatea Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, până la limita cu judeţul Buzău, pentru remedierea situaţiei din judeţul Buzău.

Porturile Midia şi Mangalia sunt închise atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic. Începând cu ora 13:00, au fost reluate manevrele în Porturile Constanţa Nord şi Sud.

Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele aflate sub atenţionările cod galben şi portocaliu, acţionându-se constant cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant, a transmis Centtrul Infotrafic, conform News.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private