Sari la conținut

S-a descoperit substanța care a omorât trei oameni la Timișoara. Este un pesticid ieftin care poate omorî un om într-o jumătate de oră

Autoritățile au descoperit că substanța folosită pentru deratizare, în Timișoara, care a dus la moartea a trei persoane și îmbolnăvirea a peste 20 de oameni, este fosfura de aluminiu. 

Această substanță face parte din grupa I de toxicitate, foarte nocivă pentru oameni. Patronul firmei, care a făcut el însuși deratizarea, a pus pastile pentru deratizare și dezinsecție în blocul de pe strada Miorița, pastile care în contact cu aerul au degajat substanța toxică pentru oameni, potrivit pressalert.ro.

Contractul a fost pentru deratizarea a 25 de camere care nu erau locuite, gazul nociv ajungând de acolo în încăperile locuite. Polițiștii au deschis dosar pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, suspectul fiind acum la audieri.

Pesticid ieftin

Fosfura de aluminiu (AIP) este un pesticid ieftin, eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor. Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus in raticide, insecticide, dar ca si fumigator pentru depozitele de cereale.

”Intoxicația cu fosfat de aluminiu are o mortalitate ridicată, între 30% și 100%, iar supraviețuirea este puțin probabilă după ingestia a doar 1,5 grame, iar dacă vorbim despre cea pe cale inhalatorie, sunt periculoare pentru viață niveluri mai mari de 50 de părți pe milion, iar la 400-600 părți pe milion, este letală în jumătate de oră„, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, în direct, la România TV

De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare. Produsele din grupa I și II de toxicitate sunt extrem de toxice și puternic toxice. Acestea pot fi folosite doar de unități specializate, acestea nu se dau spre folosință populației. Cele mai multe pesticide de pe piață se înscriu în grupele II și IV de toxicitate.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel