marți, septembrie 28, 2021

În acest an, Ministerul Sănătăţii intenţionează să investească 8 milioane de lei pentru reabilitarea Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Cantacuzino.

“În proiectul de buget, am alocat

o sumă importantă pentru finalizarea lucrărilor de investiţie începute la institut. Conducerea unităţii m-a asigurat că, în 6 luni, cu aceşti bani, va avea posibilitatea să finalizeze lucrările restante pentru pentru linia de fiolaj şi dobândirea GMP ”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, tot pentru institut, se vor aloca suplimentar, aproximativ 2 milioane de lei, pentru preluarea unei secţii de vaccinuri de la Iaşi.

“Secţia este în prezent nefuncţională. Analizăm posibilitatea de a transfera această secţie la Bucureşti, astfel încât

institutul să devină independent în producţia principalelor tipuri de vaccinuri şi să înceapă exportul”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Anul acesta Ministerul Sănătăţii îşi propune să achiziţioneze 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, iar dacă linia de producţie de la Institutul Cantacuzino va fi funcţională, există posibilitatea ca aceste produse să fie achiziţionate mai ieftin decât preţul pieţei.

 

 

Ultimele stiri