Sari la conținut

S-a stabilit înmormantarea reginei Elisabeta! Ce vor vedea, de fapt, oamenii

Oficialitățile de la Londra au anunțat calendarul de desfășurare a înmormântariii Regina Elisabeta a-II-a. Palatul Buckingam a anunțat că Regina va fi înmormântată luni, 19 septembrie la Westminster Abbey din Londra.

Până la ziua în care va fi înmormântată, în întreaga Anglie vor avea loc 9 zile de ceremonii în amintireaa celei mai iubite Regine.

Cum se vor desfășura memoriile în cinstea Reginei

Palatul Buckingham a făcut publice câteva detalii despre cum va arăta „ultimă călătorie” prin țară a Reginei, scrie CNN.

Duminică dimineața, la ora 10.00 (ora locală), sicriul reginei va fi dus la reședința oficială scoțiană a familiei regale britanice: Palatul Holyroodhouse din Edinburgh.

Luni, acesta va fi dus în procesiune de la palat la Catedrala St Giles, unde va fi depus până marți.

Sicriul va fi apoi mutat de la Edinburgh la Palatul Buckingham din Londra.

Sicriul reginei Elisabeta va fi dus miercuri de la Palatul Buckingham la Westminster Hall și așezat pe un catafalc pentru zilele care urmează. Steagul regal va acoperi sicriul suveranei, iar deasupra va fi așezată Coroana Imperială a statului.

În zilele care urmează toate persoanele care vor dori vor putea aduce un ultim omagiu celei care a fost regină a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord timp de 70 de ani. Slujba de înmormântarea va avea loc luni 19 sepptembrie, iar în aceeași zi la prânz se vor ţine două minute de reculegere la nivel naţional. Sicriul reginei va fi depus în capela King George VI a castelului Windsor, lângă cel al prinţului Philip.

Ultimul membru al Familiei Regale care a fost dus în această sală a fost Regina Mamă, în 2002. Atunci s-au adunat sute de mii de oameni să își ia adio.

Regina Elisabeta a murit în pace joi, 8 septembrie, la reședința ei de la Balmoral, Scoția. Ultimele persoane care au stat în prezența ei spun că regina avea o stare de spirit foarte bună, deși fizic era destul de fragilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel