Sari la conținut

Să bei bere în fiecare zi poate să nu fie atât de rău. Iată ce au descoperit oamenii de știință

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Să bei bere în fiecare zi poate să nu fie atât de rău. Iată ce au descoperit oamenii de știință.

Consumul de alcool, chiar și cu moderație, este un subiect extrem de discutabil, dintotdeauna, mai ales când vine vorba de sănătate. Dar după cum se dovedește, această alegere poate să nu fie chiar atât de dăunătoare pentru sănătate. Se pare că băutul în cantități limitate, chiar și berea, ar putea fi util pentru organism, în special pentru flora intestinală.

Să bei bere în fiecare zi poate să nu fie atât de rău. Iată ce au descoperit oamenii de știință

Un nou studiu indică faptul că consumul unei porții de bere în fiecare zi, indiferent cât de controversat ar fi invocat riscul de burtă de bere și obezitate, poate fi util în menținerea sănătoasă a florei intestinale.

În studiul, care a fost publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, experții au cerut bărbaților sănătoși să bea 350 ml de bere alcoolică și fără alcool pe zi, timp de patru săptămâni. După ce a fost concluzionat, ei au văzut că 22 de bărbați au avut o diversitate bacteriană mai bună în microbiomul intestinal și îmbunătățiri ale markerilor de sănătate intestinală, de asemenea, în comparație cu ceea ce era anterior.

Berea fără alcool și alcoolul crește diversitatea microbiotei intestinale, care este legată de efecte pozitive asupra sănătății.

Și în ceea ce privește problemele legate de greutatea corporală, experții au spus că o singură porție de bere pe zi nu crește grăsimea corporală sau greutatea corporală.

Deși mici, concluziile studiului pot pregăti terenul pentru cercetări ulterioare în domeniul alcoolului și al efectului acestuia asupra sănătății generale.

Deși în favoarea popularei băuturi răcoritoare de vară, este important să știm că excesul poate deranja sistemul digestiv, deoarece forțează stomacul să producă mai mulți acizi decât de obicei, ceea ce poate inflama mucoasa intestinală și poate avea efecte secundare pe termen lung, cum ar fi gastrita.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel