luni, februarie 6, 2023

Să nu te speli de Bobotează??? Doamne, ferește! Iată ce ne spune părintele Vasile Ioana despre tradiții și superstiții care n-au nicio legătură cu biserica.

Tradiții și superstiții din bătrâni ne spun să nu, dar ne spălăm chiar și în zile de sărbătoare. Dumnezeu ne cere ca atunci să îngrijim mai cu râvnă de sufletul nostru, de cele duhovnicești, nu să ne neglijăm trupul, lăsându-l murdar.

Te-ar mai interesa: Sesiuni gratuite de consultații psihologice pentru...

Părintele Vasile Ioana a recomandat credincioșilor, de Bobotează, să se spele. Sunt unii oameni care, conform tradiției de pe vremuri, cred că le merge rău dacă fac baie pe 6 ianuarie, de Bobotează.

„Tot apare întrebarea dacă avem voie astăzi să consumăm, pentru uzul casnic, apa de la chiuvetă? Categoric da. Astăzi, firea apelor s-a schimbat în har. Apa acum are o putere dumnezeiască. Dar dacă mâncăm după-amiază, nu înseamnă că nu mai spălăm vasele.

Sau diseară nu înseamnă că nu îmi fac duș. Nu este în regulă să nu te speli opt zile. Dacă nu ne-am spăla opt zile, ar fi o mare problemă mâine la slujbă când vom ajunge.

Te-ar mai interesa: Cel mai mare păcat, în funcție de zodie. Numerolog...

Puteți folosi apa liniștiți. Apa sfințită este agheasma în care s-a invocat harul Duhului Sfânt. Dar asta nu înseamnă să nu vă spălați opt zile, Doamne ferește!”, a spus părintele Vasile Ioana, notează DCNews.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private