Sari la conținut

Saga Festival! Nicio seara de festival fără cazuri grave, unii în stop

Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind eliberarea din funcție a procurorului șef al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, Bogdan Felician Voicu.

Saga Festival! Nicio seara de festival fără cazuri grave, unii în stop

Potrivit paginii de internet a Administrației prezidențiale, decretul își va produce efectele din data de 10 iunie. Revocarea vine după ce mai mulți tineri au ajuns la spital și doi dintre ei au murit din cauza consumului de droguri, la Saga Festival, eveniment care s-a desfășurat în weekend în capitală.

Nu a fost nicio seară de festival fără cazuri grave de tineri, unii în stop cardiorespirator, transportați la spital din cauza drogurilor.

Anchetatorii au deschis dosar de moarte suspectă

Amintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă, un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova a murit în urma consumului de stupefiante. Pe corpul său nu s-au găsit semne de violență și, cum la încheietura mâinii avea mai multă urme de înțepătură. Anchetatorii au deschis dosar de moarte suspectă, în urma unei supradoze.

Un al doilea deces s-a pretrecut la câteva ore distanță la spital. Era tot un tânăr, tot în stop cardiorespirator, tot de la Saga adus.

Tragediile au atras reacția organizatorilor. Ei transmit că Saga Festival este împotriva consumului de substanțe interzise și că la intrarea în Arena Națională, echipele de securitate au controlat în detaliu fiecare persoană.

”Este poziția noastră constantă, confirmată și de parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, prezentă la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise” , mai scrie în comunicatul Saga Festival.

Agenția a avut într-adevăr un cort de informare și asistență la eveniment și a postat pe Facebook mesaje pentru tinerii veniți pe Arena Națională.

Ai grijă de inima ta

”Nu amesteca energizantele cu ecstasy! Ai grijă de inima ta!” a fost unul dintre mesajele de ieri de pe pagina de socializare a Agenției Naționale Antidrog. Prea puțin și fără efect, au reacționat tot pe Facebook, de la oameni simpli la specialiști.

Cel mai tranșant, medicul psihiatru Eugen Hriscu scrie că sunt ani buni de când Agenția Națională Antidrog a devenit o structură irelevantă. Preocupată mai mult de operații de PR, precum campaniile de pe litoral și protocoale de colaborare cu restaurantele de la mare.

La categoria infracţiuni mai uşoare, dar deloc de neglijat, au fost înregistrate mai multe sesizari privind furturi de telefoane, portul de obiecte periculoase şi s-au primite zeci de apeluri 112 care reclamau volumul muzicii. Jandarmii au dat 7 amenzi în valoare de totală de 7.000 de lei, potrivit RRA.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: