Sari la conținut

Salariu de 5.000 de euro net lunar pentru un medic. Campanie inedită de angajare: Doctore, cel mai frumos oraș din lume te așteaptă!

medici
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Medicii români își pot depune candidatura dacă doresc să lucreze la Veneția, unde pot primi salarii de aproape 5.000 de euro net lunar. De altfel, oficialii locali au lansat o campanie inedită de angajare.

Mesajul video a fost proiectat pe clădirea spitalului Sfinții Ioan și Paul timp de mai multe zile. Invitația Casei de Sănătate din regiune a impresionat trecătorii, iar medici din Italia și chiar Brazilia au început deja să-și depună dosarul pentru a profesa în Veneția.

În următorii ani, aproape toți cei 44 de medici de familie din Veneția și de pe insulele acesteia vor ajunge la 70 de ani, vârsta de pensionare.

„Încercăm să oferim un ambulatoriu la un preț simbolic și o locuință cu chirie la un preț decent, să îi punem în legătură cu personalul și cu spitalul, cu activitatea din spital, tocmai pentru a facilita îngrijirea pacientului, a omului, a cetățeanului.

Noii medici vor primi inclusiv un loc de parcare la intrarea în oraș”, a explicat Manuela Lanzarini, consilier regional pentru sănătate, Veneto, potrivit tvr.ro.

În Italia, salariul mediu pentru un medic de familie variază între 2500 și 5000 de euro net, în funcție de numărul pacienților și de experiența medicului. Veneția se confruntă și cu un declin demografic galopant. Numărul locurilor de cazare a ajuns aproape egal cu cel al rezidenților, 50 de mii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel