miercuri, septembrie 30, 2020

În perioada 1-3 septembrie, între orele 9.00 și 13.00, se desfășoară a cincea ediție a campaniei ”Dăruiește timp, donează sânge”. Astfel, persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienții din spitale sunt așteptate la intrarea principală din Sun Plaza – Esplanada Sud.

Recoltarea de sânge va fi realizată de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță, folosind instrumente de unică folosință. La fiecare donare se recoltează aproximativ 450 ml de sânge, care vor fi folosiți pentru pacienții internați în spitalele din Capitală, a căror viață poate să depindă de aceste transfuzii.

Citește și:

Persoanele care doresc să doneze sunt așteptate în Sun Plaza cu cartea de identitate și cu micul dejun consumat (un mic dejun ușor, sandwich cu carne slabă, legume și fructe consistente). Nu se fumează înainte și după donare cu o oră.

Cei care doresc să doneze trebuie să îndeplinească minimum următoarele condiții:
– să aibă între 18 și 60 de ani

– să aibă greutatea cuprinsă între 50 și 100 kg (femeile), 60 și 110 kg (bărbații)

Citește și:

– să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni

– nu pot fi femei însărcinate, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării

– să nu fi suferit de hepatită – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,

bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii.

Citește și:

Mai multe informații despre condițiile de donare găsiți pe www.pentruviata.com

Donatorii vor completa un formular și apoi vor beneficia de un consult medical rapid (anamneză, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului și hemoglobinei etc.) în urma căruia medicii vor decide dacă persoanele sunt apte pentru donare.

În cadrul acestor campanii, donarea de sânge este benevolă (fără bonuri de masă și adeverințe), însă un singur donator, prin cei 450 ml de sânge recoltați, poate ajuta la salvarea a până la trei vieți omenești.

În campania precedentă, din mai 2017, 207 persoane au răspuns apelului și s-au alăturat campaniei. Dintre acestea, 160 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 72 de litri de sânge, cantitate care a ajutat la salvarea a 400 de pacienți internați în spitalele din Capitală.

Mai multe detalii pe: https://www.sun-plaza.ro/event/vino-si-salveaza-o-viata-doneaza-sange-la-sun-plaza/ și https://www.facebook.com/events/468115026908423/

Parteneri