marți, mai 30, 2023

Sâmbăta lui Lazăr (8 Aprilie), mai exact sâmbăta care precede Intrarea Domnului în Ierusalim este ultima zi din Postul Sfintelor Paşti în care se mai fac pomeniri de obşte pentru cei adormiţi. Ea este cunoscută în tradiţia creştină ca Sâmbăta lui Lazăr.

În această zi, Iisus Hristos şi-a arătat din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile de la moarte.

După învierea lui Lazăr, oamenii din Ierusalim l-au aclamat și primit pe Mântuitor cu flori și urale, la intrarea în orașul sfânt. Sâmbăta din ajunul Floriilor este cunoscută şi ca Moşii de Florii, când se fac pomeniri pentru sufletul rudelor decedate.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Potrivit Wowbiz, cei care au rude răposate, merg la cimitir, curăță mormintele, aprind lumânări și pun flori la crucile mormintelor celor decedați.


Rugăciunea care se rostește pentru sufletele celor adormiți

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private