miercuri, iunie 29, 2022

Ficatul este un organ esențial pentru funcționarea optimă a întregului organism. Acesta se comportă precum un filtru pentru tot ceea ce ingerăm, de la medicamente până la alimente.

Tot ceea ce ingerăm este procesat de ficat. Acesta Este responsabil pentru eliminarea unei cantități mari de toxine din organism, ceea ce îl face un organ fără de care nu putem trăi.

Din nefericire, stilul de viață nesănătos și programul încărcat pot avea efecte dezastruoase asupra ficatului și capacității acestuia. Totuși, anumite alimente conțin în mod natural substanțe hrănitoare, cu proprietăți de curățare, benefice pentru detoxifierea ficatului.

Te-ar mai interesa: Speranță pentru persoanele care nu merg. Profesoru...

Alimente pentru sănătatea ficatului

În lista fructelor permise în tratamentul bolilor gastro-intestinale, în frunte se află gutuia, merele, mango, perele, bananele și portocalele, care conțin o cantitate mare de pectine. Aceste substanțe sunt absorbanți naturali necesari pentru curățarea organismului de toxine. Le puteți folosi atât în ​​formă crudă, cât și după tratament termic, adică coacere în cuptor.

Este mai bine ca o persoană cu ficat bolnav și sănătos să mănânce pește proaspăt de mare și de râu în loc de carne. Poate să fie soiuri cu conținut scăzut de grăsimi, păstrăv, cod, merluciu, biban și crap, fie moderat saturate cu grăsimi. Acestea includ hering, halibut, somon. În orice caz, este mult mai bine decât gătirea cărnii, scrie BZI.

Te-ar mai interesa: Câtă apă e nevoie să bem? Nutriționist: Nu există ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private