Sari la conținut

Sănătatea inimii. Principalii factori de risc în dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare

infarct
Sursă foto: unsplash
Depresia afecteaza sanatatea inimii

Sănătatea inimii depinde în mod direct de stilul de viață și deprinderile personale. Anumite obiceiuri nesănătoase pot contribui la dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare și, de asemenea, determină factorii de risc principali. Iată care sunt aceștia și cum eviți riscurile.

Afecțiunile cardiovasculare se află pe lista celor mai frecvente afecțiuni, la nivel mondial. De asemenea, acestea reprezintă un risc major pentru viața ta, întrucât pot evolua în boli mai grave, cu potențial letal. Astfel, este esențial să știi cât mai multe despre cum le poți preveni.

Cum menții sănătatea inimii? Factori de risc importanți

Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat în interviurile DC NEWS și DC Medical ce trebuie să știi despre prevenirea bolilor cardiovasculare.

„Din nefericire, ele sunt undeva în topul clasificării bolilor în populație, ceea ce ne aduce tot timpul în fața discuției despre ele. În ceea ce privește întrebarea „de unde apar” sunt multe cauze care conduc către apariția bolilor cardiovasculare. Dincolo de obiceiuri, de condiții, și factorii genetici pe care nu trebuie să-i uităm, pentru că evoluția noastră este legată de părinții noștri, de bunicii noștri. E bine să știi câteodată cam ce (afecțiuni, n.r.) au avut înaintașii tăi, tocmi ca să fii puțin mai atent la ceea ce trebuie să faci tu în viață. Dacă ar fi să vorbim despre obiceiuri, vreau-nu vreau trebuie să amintesc de fumat, care este un obicei care nu aduce deloc lucruri bune în ceea ce privește bolile cardiovasculare, și numai, ceea ce este un lucru bine știut.

Dincolo de el, sigur că condițiile în care noi ne desfășurăm activitatea sunt stresante. Cel puțin în ultimul timp, aduc un plus de stres prin condițiile sociale, să nu uităm cum a fost și cu pandemia, deci tot acest bagaj de stres de la clasa primară, până la adulți, sigur că pe măsură ce au crescut datele care au condus către un stres din ce în ce mai mare, profesional, familial, au condus către valori mai mari ale tensiunii arteriale.

Și hipertensiunea arterială este unul dintre factorii importanți dacă nu chiar determinant în apariția bolilor cardiovasculare, alături de ateroscleroză”, explică specialistul, potrivit DC News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel