Sari la conținut

Sănătatea ochilor: 5 motive care ar putea duce la căderea pleoapelor

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sănătatea ochilor: 5 motive care ar putea duce la căderea pleoapelor

O pleoapă căzută implică deschiderea și închiderea involuntară a ochilor. Afecțiunea marcată de pleoapele căzute este cunoscută sub numele de ptoză.

Deși ptoza ar putea să nu sugereze o problemă de sănătate subiacentă și poate fi rezolvată în timp, este important să consultați un expert în domeniul sănătății pentru a obține o perspectivă profesională asupra afecțiunii pentru a evita orice prognostic nedorit.

Sănătatea ochilor: 5 motive care ar putea duce la căderea pleoapelor

Iată câțiva factori care vă pot face ca pleoapele să cadă:

1. Leziuni oculare

Suferirea unei leziuni oculare poate duce la căderea pleoapelor. Acest lucru poate fi cauzat de umflare și poate fi tratat cu o compresă rece sau un unguent.

2. Tumora cerebrală

Creșterea anormală a celulelor din creier poate duce la o tumoare cerebrală. Dacă pleoapele tale căzute sunt urmate de dureri de cap persistente, vertij, probleme de vedere etc., atunci ar putea fi un semn al unei tumori pe creier.

3. Probleme musculare

Problemele legate de mușchi pot cauza slăbirea mușchilor în timp, făcându-i predispuși la mișcări involuntare, cum ar fi căderea pleoapelor.

4. Sindromul Horner

Cunoscut și sub numele de paralizie oculosimpatică, sindromul Horner poate duce la o cale nervoasă obstrucționată de ambele părți ale creierului, ceea ce duce la o coordonare slabă față-ochi. Acest lucru poate cauza, de asemenea, să cadă pleoapele.

5. Afecțiuni neurologice

Mai multe afecțiuni neurologice pot duce la leziuni ale nervilor care pot provoca mișcarea involuntară a pleoapelor. Acest lucru le poate determina, de asemenea, să cadă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel