Sari la conținut

Sănătatea ochilor: simptome de avertizare timpurie care indică prezbiopie – ce este?

Sanatatea ochilor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa-ti pastrezi sanatatea ochilor, in timp

Din cuprinsul articolului

Sănătatea ochilor: prezbiopia este pierderea treptată a capacității ochilor tăi de a se concentra asupra obiectelor din apropiere. Este o parte naturală, adesea enervantă a îmbătrânirii. Care sunt unele dintre simptomele timpurii de care trebuie să fii conștient?

Presbiopia este pierderea treptată a capacității ochilor de a se concentra asupra obiectelor din apropiere, cauzată de o lipsă crescută de flexibilitate a cristalinului ochiului pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. În Regatul Unit, aproximativ 5,5 milioane de cazuri de presbiopie sunt raportate în fiecare an.

Sara Behar, optometrist și antrenor de dezvoltare clinică  ne-a povestit mai multe despre afecțiune.

Întrebată ce este exact afecțiunea, Sara a răspuns: „Prezbiopia este pierderea treptată a capacității ochilor de a se concentra asupra obiectelor din apropiere, cauzată de o lipsă crescută de flexibilitate a cristalinului ochiului pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Pe măsură ce îmbătrânim, lentila ochiului devine mai tare și mai puțin elastică și, atunci când se întâmplă acest lucru, nu își mai poate schimba forma pentru a se focaliza pe imagini de aproape. Ca rezultat, imaginile, textul sau ecranele apar nefocalizate.

Afecțiunea este o parte naturală, adesea frustrantă a îmbătrânirii, care în cele din urmă  afectează pe toată lumea. De obicei, apare la indivizi cu vârsta de 40 de ani și peste și continuă să se agraveze până când o persoană atinge  60 de ani.”

Tratamentul prezbiopiei

„Din fericire, prezbiopia este o afecțiune comună și ușor de corectat”, a adăugat ea

„Tratamentul pentru prezbiopie ar trebui să fie întotdeauna folosirea lentilelor – fie în ochelari sau ca lentile de contact – pentru a compensa incapacitatea ochilor de a se concentra asupra obiectelor din apropiere.

„Dar mai întâi, este important să aveți o examinare oculară cuprinzătoare pentru a confirma prezbiopia.

Apoi ar trebui să fii sfătuit cu privire la cea mai bună soluție pentru ochi, în funcție de stilul tău de viață, pentru a gestiona prezbiopia.

Dacă sunteți diagnosticat cu prezbiopie, este esențial să continuați să primiți examinări regulate ale ochilor și recenzii ale lentilelor de contact.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel