marți, iunie 6, 2023

Pensionarii cu venituri mici pot solicita Primăriei Capitalei sprijin financiar, acesta poate fi acordat prin diverse proiecte aflate în derulare. În anul 2020 nu toate cererile persoanelor defavorizate au fost onorate de Primărie prin structurile sale, deși cererile au fost declarate eligibile.

Centrul pentru Seniori sprijină pensionarii prin diverse programe

Peste 10 milioane și jumătate de lei a plătit Primăria Capitalei anul trecut prin Centrul pentru Seniori pentru programe care au vizat acordarea unui sprijin financiar pensionarilor care aveau venituri mai mici decât salariul minim net pe economie la data lansării proiectului, în anul 2018.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Au fost plătite sume de bani și pentru familiile care își aniversează căsătoria, dar și pentru proiectul ‘Vieții Centenare’.

Pentru proiectul care vizează acordarea unor sume de bani pentru familiile care aniversează 25, 50 sau 75 de ani de la căsătorie s-au plătit aproape 9,3 milioane de lei pentru cele peste 8.100 de dosare depuse.

2.600 de pensionari au solicitat sprijinul financiar de maxim 250 de lei pentru cumpărarea unei perechi de ochelari, suma plătită pentru acest proiect fiind de aproape 635.000 de lei.

‘Vieți Centenare’ este un alt proiect al Primăriei Capitalei prin care seniorii bucureșteni care au împlinit 100 de ani sau mai mult pot primi suma de 5.000 de lei, alături de o plachetă onorifică. Au fost depuse în cursul anului trecut 162 de dosare, iar suma plătită pentru beneficiari a fost de 775.000 de lei.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Centrul pentru Seniori al municipiului București menționează în răspunsul oferit pentru Radio România Actualități că a efectuat doar plățile aferente dosarelor depuse până la începutul lunii august 2021 din cauza lipsei fondurilor necesare.

 

Și Centrul pentru Tineret înregistrează restanțe în achitarea cererilor eligibile din partea tinerelor familii

Din același motiv, Centrul pentru Tineret al municipiului București nu a plătit banii care se ofereau tinerilor căsătoriți, în valoare de 1.500 de lei. Sunt restanțe în achitarea sumelor aferente pentru 1.143 de solicitanți pentru anul 2020 și pentru alți 4.200 care au fost declarați eligibili pentru anul trecut.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private