marți, mai 17, 2022

Sănătatea vaginului este încă un subiect tabu, deși este o parte a corpului care are una dintre cele mai complicate și esențiale funcții atunci când vine vorba de fertilitate. A avea o infecție bacteriană vaginală, de exemplu, ar putea crește semnificativ riscul de avort spontan și este extrem de comună în rândul femeilor, avertizează un expert.

O treime dintre femei suferă de infecții vaginale bacteriene fără să știe, ceea ce le-ar putea crește șansele de avort spontan dacă decid să încerce să conceapă, conform cercetărilor.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre virusul care declanșează...

Dr. Golshirazi a condus un nou studiu realizat de experți în testare la domiciliu pentru sănătatea femeilor,  investigând  infecțiile vaginale.

Cercetarea a constatat că una din trei femei dintr-un studiu pe 10.095 care le-au cerut ajutorul s-a descoperit că suferă de vaginoză bacteriană, cunoscută și sub numele de BV, dar erau asimptomatice.

Vaginoza bacteriană este un tip de inflamație vaginală cauzată de creșterea excesivă a bacteriilor care se găsesc în mod natural în vagin, care perturbă echilibrul natural.

Dr Golshirazi a avertizat că sănătatea vaginală este o „poartă către sănătatea reproductivă a femeii”

Te-ar mai interesa: România a mai pierdut un doctor de top. A tratat m...

Ea insistă că, oferind femeilor o perspectivă și sprijin în ceea ce privește sănătatea lor vaginală, ar putea ajuta la reducerea durerii fizice și emoționale pentru atât de multe femei.

„Conform studiului, o treime din toate femeile sunt purtătoare de vaginoză bacteriană, dar sunt asimptomatice, ceea ce este cu adevărat alarmant”, a spus ea.

Când a fost întrebat ce simptome să identifice femeile legat de această afecțiune, Dr Golshirazi a menționat:

Te-ar mai interesa: Atenție! Retenția de apă poate fi semnul unei boli...

  • scurgeri vaginale
  • Miros neplăcut
  • Mâncărime sau arsură în timpul urinării.

Întrebat cum poate afecta această afecțiune fertilitatea, dr. Golshirazi a răspuns: „Multe studii din trecut au arătat că vaginoza bacteriană este responsabilă pentru un risc dublu de avort spontan în primul trimestru, deoarece femeile pur și simplu nu știu că au aceste dezechilibre”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private