duminică, martie 26, 2023

Șansa copiilor cu autism. În România, statul oferă sprijin copiilor diagnosticați cu autism, însă nu este suficient. Există un număr limitat de locuri, personal puțin, iar copiii sunt obligați să renunțe la terapie de multe ori, mai devreme decât se impune. În acest context, spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași a demarat o acțiune.

Pentru a ajuta copii cu autism, spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași a demarat, la Ministerul Sănătății, acțiunile pentru înființarea  unei Secții de screening pentru copiii cu autism.

Te-ar mai interesa: A murit Ionuț! Tânărul a stat două luni în comă pr...

Patologia trebuie identificată până la vârsta de doi ani

Managerul spitalului, Alina Belu, a atras atenția că această patologie trebuie identificată până la vârsta de doi ani, pentru ca ulterior copilul să beneficieze de o terapie care să dea rezultate.

„Din nefericire, această patologie este din ce în ce mai frecventă și ceea ce este cel mai grav este că, pentru a avea un succes terapia, copiii trebuie să fie diagnosticați între vârsta de un an și doi ani, ceea ce în acest moment nu se întâmplă la nivelul Moldovei. Noi vrem să facem acest centru în primu rând pentru diagnostic și tratament, pentru a putea recupera pacienții până în vârsta de cinci ani. Este foarte important”, a declarat Alina Belu.

Te-ar mai interesa: Expert: Modul în care boala Parkinson poate fi det...

Inițial, secția va avea cinci paturi, iar după ce va fi inaugurată noua clădire a unității medicale, secția va putea fi extinsă, după cum transmite Radio România Iași.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private