Sari la conținut

Șapte alimente care îmbunătățesc nivelul de potasiu din organism

nuci si fructe uscate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Top 5 fructe uscate și nuci pentru acest sezon de iarnă

Potasiul este un mineral de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect. Găsit în multe alimente, este un tip de electrolit care ajută la funcționarea nervilor, contracția mușchilor și face ritmul cardiac să rămână constant.

Potrivit Medline Plus,  acest mineral permite, de asemenea, nutrienților să curgă în celule și să elimine deșeurile din ele. În plus, o dietă bogată în potasiu ajută la contracararea unora dintre efectele nocive ale sodiului asupra tensiunii arteriale.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aportul scăzut de potasiu este asociat cu mai multe boli netransmisibile, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, nefrolitiaza cronică și osteopenia.

De asemenea, cantitatea de potasiu de care oamenii au nevoie depinde de vârstă și sex. Prin urmare, este necesar să vizitați un medic care să indice doza care trebuie consumată.

Ținând cont de cele de mai sus, portalul Sabre Vivir a enumerat o serie de alimente care pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de potasiu:

1. Nuca: pe portalul Cocina fácil este evidențiat faptul că nucile conțin minerale precum magneziu, fosfor, potasiu, calciu, fier, zinc și seleniu, valoare care este mai mare decât în cazul altor fructe.

2. Năutul: experții indică faptul că este o sursă de „proteine ​​vegetale, calciu, potasiu, fier, fosfor, magneziu, folați, niacină, vitamina B6 și vitamina E”.

3. Seminte de in: sunt recomandate pentru ca sunt bogate in acizi grasi omega-3, care au diverse beneficii pentru organism. De asemenea, sunt renumite pentru aportul lor de energie și potasiu.

4. Stafide: acest fruct uscat se caracterizează prin conținutul ridicat de potasiu. Acest nutrient este important pentru a contribui la prevenirea osteoporozei și a degenerarii osteoporozei, asociate cu vârsta.

Șapte alimente care îmbunătățesc nivelul de potasiu din organism

5. Migdale: Deși o mână de migdale poate furniza imediat mai mult de 800 de miligrame de potasiu, este de asemenea important să le monitorizezi aportul caloric și conținutul de sare.

6. Busuioc: această plantă este foarte bogată în calciu, un element important pentru a menține oasele și dinții sănătoși, precum și potasiu, un mineral care reglează conținutul de apă al celulelor și mișcarea acestora și ajută la funcționarea nervilor și la contracția mușchi, după cum a explicat Medline Plus.

7. Pătrunjelul: printre proprietățile sale, pătrunjelul poate oferi proteine, fibre, calciu, fier, potasiu, vitamina A, tiamină folați, flavonoide, miristicină și apiol.

8. Quinoa: Are minerale precum potasiu, magneziu și calciu, care sunt necesare pentru menținerea oaselor sănătoase. În plus, are fier, un mineral esențial pentru a ajuta la tratarea și prevenirea anemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel