Sari la conținut

Șapte semne care anunță o tumoră la creier. Nu ignora durerile de cap frecvente

Tumori la creier, simptome. Cancerul la nivelul creierului pare a fi unul dintre cele mai înfricoșătoare diagnostice pe care un om le poate primi. 

Cu o rată de supraviețuire de 35%, este firesc să simți fiori reci când auzi un astfel de diagnostic. Din fericire, cancerul cerebral este unul dintre cele mai rare tipuri de cancer, iar potrivit Societății Americane de Cancer, un om are un risc de 1% de a fi diagnosticat cu cancer cerebral.

Cei mai frecvenți factori de risc în cazul cancerului cerebral sunt expunerea la radiații sau istoricul familial al cancerului de creier.

Atenția asupra simptomelor este importantă. Iată cele șapte dintre cele mai comune simptome ale cancerului cerebral pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

Durerile de cap puternice și frecvente

Durerile de cap care vin cu stări de vomă sau greață pot fi semnul unei tumori cerebrale. De asemenea, durerile puternice și dese, e important să consultați medicul.

Greața

Greața este un simptom al multor boli și nu trebuie neglijat.

Schimbări de dispoziție. Dacă o tumoră interferează cu lobul frontal, centrul emoțiilor în creier, sau cu glanda pituitară, unde creierul monitorizează nivelul hormonilor, vor apărea schimbări majore de personalitate.

Convulsii. Prezența unei tumori cerebrale poate genera convulsii, apelați de îndată la un medic, să descopere cauza.

Modificări ale vederii și ale auzului. În funcție de localizarea tumorii cerebrale, puteți experimenta tulburări de vedere și de auz. E bine să vă faceți investigații.

 Amețeală și neîndemânare. O tumoare cerebrală poate fi motivul pentru care scăpați obiecte din mână sau vă împiedicați. Vor urma dificultăți la vorbire sau uitare, vizita la specialist se impune de îndată!

Dispariția simțurilor. Ceva vă afectează creierul, dacă ați pierdut din simțuri. Sunt necesare investigații imediate, pentru a depista cauza.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel