marți, august 3, 2021

Cancerul ovarian este diagnosicat anual la aproximativ un sfert de milion de femei din întreaga lume. Spre deosebire de alte forme de cancer, această boală afectează femeile atât din ţările dezvoltate cât

şi pe cele din ţările în curs de dezvoltare. Este important să ştim care sunt simptomele, factorii de risc şi istoricul familial, atât din partea mamei cât şi din partea tatălui.

Experţii sunt de părere că frecvenţa şi apariţia combinată a anumitor simptome pot fi semne incipiente ale cancerului ovarian. Dacă o femeie manifestă în mod frecvent una sau mai multe dintre simptomele de mai jos, este foarte important să ia legătura cu un medic :

  1. Dureri abdominale sau pelvine
  2. Modificări ale tranzitului intestinal (diaree sau constipaţie)
  3. Modificări urinare
  4. Sângerări vaginale neobişnuite
  5. Dureri în timpul contactului sexual
  6. Pierdere în greutate
  7. Oboseală, astenie

Atunci când cancerul ovarian este descoperit în fază incipientă, când este doar în ovar, 90% dintre femei supravieţuiesc la 5 ani (perioada de timp pe durata căreia este analizată în mod normal supravieţuirea atunci când se evaluează tratamentul în oncologie). O femeie ce manifestă simptome sugestive pentru cancerul ovarian trebuie să se adreseze cât mai repede medicului, pentru a obţine un diagostic corect.

Ultimele stiri

Parteneri