Sari la conținut

Sarcina și vaccinul anti-COVID. Ce trebuie să știi despre administrarea serului

o mininoră de 14 ani

Vaccinul anti-COVID este cea mai sigură și eficientă metodă de a pune capăt pandemiei, potrivit specialiștilor. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe serul poate fi contraindicat. Este acesta contraindicat și în timpul sarcinii?

Deși acest lucru a stârnit controverse la apariția vaccinurilor anti-COVID, specialiștii susțin că sunt 100% sigure dacă sunt administrate în timpul sarcinii.

De fapt, aceste pot fi administrate chiar din primul trimestrului, dar și în lăuzie.

Medicii susțin că vaccinul poate aduce beneficii importante în sarcină, protejând atât mama, cât și copilul.

Vaccinul anti-COVID, recomandat și în sarcină

Societatea de Obstetrica și Ginecologie din România (SOGR) recomandă vaccinarea gravidelor, potrivit unei postări de pe pagina oficială RO Vaccinare.

Vaccinarea este o procedură care salvează vieți, care ne ferește de forme grave și care contribuie la nașterea unui copil sănătos!

Femeile se pot vaccina dinainte de a fi gravide, în timpul sarcinii, încă din primul trimestru al sarcinii, dar și în lăuzie.
Infecția sarcinii este mai periculoasă, ca manifestare, decât în afara acesteia.” Prof. univ. dr. Daniel Mureșan, președintele SOGR.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în sarcină sau în timpul alăptării este recomandată ca singura intervenție eficientă care reduce riscurile îmbolnăvirii și pe cele asociate trecerii prin boală (complicații pentru mamă și copil, risc de naștere prematură, de admisie în terapie intensivă, risc de deces), se mai menționează în postare.

Tot mai multe cazuri grave de COVID

Aproape 600 de decese asociate cu COVID-19 au fost anunțate astăzi, un record de la începutul pandemiei în țara noastră. Între victime un băiat de 17 ani și o tânără de 28, ambii nevaccinați.

Au fost, de asemenea, peste 11.000 de cazuri noi. Aproape 20 de mii de oameni sunt internați în spitale, dintre care 1.876 la terapie intensivă, unde nu mai sunt locuri libere pentru cei cu COVID.

De asemenea, medicii au sesizat că există tot mai multe cazuri grave, în care persoanele necesită intubare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel