luni, august 8, 2022

Sarea in exces poate da senzatie de dependenta si te poate imbolnavi serios! Atentie. Ne place mancarea cu gust. Unii prefera ierburile aromatice, condimentele, altii simt nevoia de inca un varf de sare in mancare. Si inca unul, poate inca unul.

Avem nevoie de sare pentru a supravietui, scrie publicatia health24.com!  Corpul se bazeaza pe sodiu pentru a contracta musculatura, pentru transmisiile nervoase si pentru a tine sub control fluidele corporale. Cu toate acestea, nu trebuie sa consumi sarea in exces, pentru ca iti poti face mai mult rau decat bine.

Te-ar mai interesa: Ruby a ajuns de urgență la spital în fibrilații. „...

Ce se intampla in corp cand consumi sarea in exces

Apar boli cardiovasculare

Depasirea dozei zilnice recomandata de sodiu poate creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. Studiile de specialitate au scos la iveala ca aportul ridicat de sare este asociat cu un risc semnificativ crescut de accident vascular cerebral si de boli cardiovasculare.

Afecteaza creierul

Potrivit Jurnalului de Nutritie, Sanatate si Imbatranire, o dieta bogata in sodiu este strans legata de hipertensiune si boli cardiovasculare. Studiile sugereaza ca sarea in exces poate afecta functiile cognitive la persoanele in varsta.

Stimuleaza dezvoltarea cancerelor stomacale

Consumul excesiv de alimente procesate, cu cantitate mare de sare in continut, este daunator stomacului. Limiteaza consumul de produse, precum bacon, carnati si alte alimente cu sare si grasimi ascunse si poti preveni riscul de aparitie a cancerului de stomac. Conform Consensus Action on Salt & Health, barbatii sunt mai vulnerabili decat femeile.

Te-ar mai interesa: Apelul lui Alexandru Rafila: „Îi îndemn pe c...

Citeste continuarea…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private