Sari la conținut

Șase pastile zilnice diferite pe care nu ar trebui să le luați împreună – efecte secundare

SUPLIMENTELE sunt o modalitate excelentă de a ajuta la completarea oricăror lipsuri de vitamine și minerale din dieta ta. Dar să te orientezi spre consumul  de suplimente înseamnă să fii conștient de anumite lucruri, cum ar fi tipurile pe care nu ar trebui să le iei împreună.

Ultimii doi ani a pus cu siguranță sănătatea în fruntea priorirăților, determinându-ne să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne proteja. Când se angajează într-un nou regim de sănătate, mulți apelează la suplimente pentru a ajuta la reducerea simptomelor neobișnuite și pentru a ne îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală.

Suplimentele sunt o modalitate excelentă de a ajuta cu o serie de afecțiuni, totuși, fiți precaut. Există o serie de pastile zilnice care nu ar trebui luate împreună.

Este cel mai probabil să aveți efecte secundare de la suplimentele alimentare dacă le luați în doze mari sau în locul medicamentelor prescrise sau dacă luați multe suplimente diferite.

Cauza pentru care unele suplimente nu ar trebui luate împreună include o multitudine de motive.

Cum ar fi, interferența cu absorbția mineralelor mai mici găsite în multivitamine, contracarându-le abilitățile sau sporind alte simptome neobișnuite.

Suplimentele pe care nu ar trebui să le luați în același timp includ:

  • Magneziul și multivitaminele
  • Vitaminele D, E și K
  • Ulei de pește și Gingko Biloba
  • Cupru și zinc
  • Fier  și ceai verde
  • Vitamina C și B12.

Dacă consumați zilnic magneziu, dieteticianul Erin Stokes recomandă să nu îl luați în același timp cu multivitaminele.

Cauza este că poate interfera cu absorbția mineralelor mai mici găsite în multivitamine, cum ar fi fierul și zincul.

În plus, ea spune să se abțină de la a lua împreună calciu, magneziu sau zinc, deoarece vor „concura pentru absorbție”.

Studiile au arătat că absorbția unei persoane de vitamina K poate fi redusă atunci când alte vitamine solubile în grăsimi, cum ar fi vitamina E și vitamina D, sunt luate împreună.

Atât omega-3, cât și Gingko Biloba au potenția de subțiere a sângelui și, dacă sunt luate împreună, poate exista un risc crescut de sângerare necontrolată sau incapacitatea de a coagula.

Dacă luați suplimente de cupru din cauza deficienței de cupru, evitați să luați zinc în același timp.

Zincul poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, dar poate interfera cu absorbția cuprului de către organism.

Ceaiul verde în cantități mari poate cauza deficit de fier și se spune că administrarea de suplimente de fier scade eficacitatea ceaiului verde.

Din acest motiv, se recomandă ca acestea să nu fie luate împreună.

Farmacistul Scott McDougal a spus: „Dacă luați vitamina C împreună cu vitamina B12, atunci prima o poate descompune pe cea din urmă în tractul digestiv.

Acest lucru vă reduce absorbția vitaminei B12, care poate cauza o serie de probleme fizice și psihologice.”

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel