luni, noiembrie 28, 2022

Miere pe stomacul gol. Mierea 100% naturală are numeroase beneficii asupra organismului, mai ales când este consumată pe stomacul gol. Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce consumi acest dulce natural înainte de a mânca orice altceva.

Dacă mănânci puțină miere, dimineața, pe stomacul gol, și apoi bei un pahar cu apă călduță, corpul intensifică arderile și contribuie la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp, combătând în mod eficient constipația.

Te-ar mai interesa: Atenție femei! RUJURILE conțin un amestec de subst...

Miere de albine pe stomacul gol: efecte

1.Îți întărește sistemul imunitar

Dacă sistemul tău digestiv funcționează la parametri normali și sistemul tău imunitar va lupta în mod eficient în fața bacteriilor și a virusurilor care îți pot afecta sănătatea.

Datorită nutrienților și proprietăților vindecătoare pe care le contine, acest îndulcitor natural poate sprijini sistemul imunitar. Mierea este, de asemenea, excelentă pentru a ajuta sistemul imunitar să răspundă corect la alergeni, astfel încât să nu apară reacții alergice severe, cum ar fi curgerea nasului, strănut, durere în gât, lăcrimarea ochilor și tuse.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

2. Menține inima sănătoasă

Dacă boala nu e asociată cu diabet, mierea e bună şi pentru cardiaci, fiind un excelent tonic pentru muşchiul cardiac. Chiar şi o palpitaţie uşoară se linişteşte cu o linguriţă de miere dizolvată într-un pahar cu apă. În cazul diabeticilor, medicii recomandă mierea de salcâm.

„E bună o linguriţă de miere după ce bolnavii insulino-dependenţi îşi administrează doza de insulină şi li se declanşează acea hipoglicemie care îi obligă să mănânce imediat”, spune doctor biochimist Cristina Mateescu, director de comunicare la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

3. Luptă împotriva bronșitei

Mierea contribuie la fluidificarea secrețiilor din gât și combate în mod eficient tusea asociată bronșitei.

4. Elimină bacteriile rele din corp

În compoziția mierii se găsește o enzimă care stimulează organismul să producă în cantități mici peroxid de hidrogen, o substanță care comabate bacteriile „rele” și luptă împotriva infecțiilor.

5. Stopează creșterea microbilor
Substanțele nutritive din miere au capacitatea de a stopa creșterea microbilor care declanșează apariția infecților virale.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

6. Are grijă de pielea ta
Mierea abundă în antioxidanți care refac țesuturile pielii și redau strălucirea și frumusețea tenului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private