marți, decembrie 1, 2020
Irina Lungu

Savantul englez Patrick Vallance semnalează o situație pe care mulți dintre noi deja o bănuiam. Se pare că, după cum arată lucrurile, vom fi nevoiți să integrăm în viața noastră noul coronavirus. Căci după spusele omului de știință, acesta nu va dispărea, chiar dacă un vaccin sau mai multe vor apărea.

”Nu există noțiunea de eliminare a COVID-19. El va reapărea, indubitabil. Va deveni endemic, întocmai ca gripa. Orice am face, nu va dispărea.”, a detaliat Vallance Comitetului Național de Strategii din Londra, luni.

”Nu e sigur, însă există mari șanse ca un vaccin să nu rezolve problema, nu va izola infectarea, iar boala va deveni endemică, întocmai ca gripa comună, Influenza.”

Mai mult, omul de știință a spus: ”Desigur, un vaccin va pondera impactul, mai ales în categoriile de risc. Dar virusul nu va dispărea și, mai mult ca sigur, va reveni întocmai ca gripa.”

Vallance a atras atenția că pentru un vaccin corespunzător și viabil este nevoie de o decadă de studiu și cercetare, dând exemplu vaccinul împotriva vărsatului de vânt, care doar după o anumită perioadă extinsă a reușit să eradicheze boala.

”Mai bine de 8 vaccinuri se află acum în probe. Abia în câteva luni vom afla care dintre acestea ne poate proteja cu adevărat și pentru cât timp.”  Însă dr. Patrick Vallance crede că un vaccin viabil, care să declanșeze un răspuns imunitar corect nu poate apărea mai devreme de primăvara viitoare.

Parteneri