marți, august 9, 2022

Scandal de zile mari în sănătate! Un chirurg din cadrul Spitalului Județean Argeș, Andrei Gaitan, este nevoit să facă zilnic naveta între București, orașul unde locuiește și Pitești. Aceasta acuză autoritățile că deși a depus numeroase cereri pentru o locuință de serviciu, acesta nu a primit nimic în ciuda performanțelor sale. Cu toate acestea, persoane nou angajate, au beneficiat de aceste locuințe datorită relațiilor și a pilelor.

Te-ar mai interesa: Plante cu efecte magice pentru sănătate: ‘Ne...

”Operez la Super Spitalul de Urgenţă Piteşti cazuri relamente grele, cu risc mare. Am făcut operaţii ce nu s-au mai practicat în Argeş. Prin prisma muncii mele, Spitalul încasează deconturi de zeci şi sute de milioane. Într-o lume normală, cu oameni sănătoşi la cap, toate aceste lucruri ar conta“, a scris pe Facebook chirurgul Andrei Gaitan.

Chirurgul povestește că atunci când s-a angajat, potrivit legii trebuia să primească o primă de încadrare și un apartement de serviciu, temporar.

„În 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unităţi medicale, nu a reuşit să rezolve această problemă, nici chiar după 4-5 cereri redactate de mine în acest sens, cereri la care nici până acum nu am primit răspuns. Motivul pentru care scriu este acela că aceste apartamente de serviciu există, dar se dau întotdeauna“, se plânge chirurgul.

Te-ar mai interesa: Ce probleme se pot rezolva prin hipnoză: Poți culc...

El a aflat astfel că un medic nou-angajat a primit apartament de serviciu.

„Epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de două-trei luni, a primit recent apartament de serviciu. Nu e MINUNAT?! Asta însemna management performant şi de calitate. Punând în balanţă un chirurg care îţi aduce bani de 5 ani, cu criterii de performată ridicată şi epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului… îl alegi pe cel din urmă”, a scris chirurgul Andrei Gaitan.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: ”Mierea de albine îngrașă mai t...

Ce spune prefectul judeţului

Reacţia domnului Radu Perianu, prefectul judeţului Argeş:

”Este de neacceptat să faci naveta sute de kilometri ca să tratezi pacienţi în Argeş şi să fii tratat mizerabil! Sunt indignat să aflu situaţia medicului Andrei Gaitan şi vreau să aflu dacă este rea-voinţă, lipsă de respect, dar şi nerespectarea legii! Voi face un demers instituţional către Consiliul Judeţean Argeş pentru că vreau să ajungă la mine informaţii clare: câte locuinţe de serviciu sunt disponibile în judeţ, pentru medici, cum se dau şi cui!“, a declarat pentru ”Adevărul” prefectul Radu Perianu.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private