Sari la conținut

SCANDAL legat de o marcă cunoscută de anticoncepţionale. 4 persoane au murit după ce au luat piluele

În Franţa a fost deschisă o anchetă în legătură cu nişte pastile folosite atât ca tratament pentru acnee cât şi ca metodă contraceptivă, după ce patru persoane au murit în ultimii 25 de ani, din cauza efectelor adverse.

Cum interacţionează organismul cu pilulele contraceptive

ANSM, un organism de reglementare din domeniul sănătăţii din Franţa a declarat că Diane-35, produse de Bayer sunt autorizate în 135 de ţări şi vândute în mai mult de 116. Anul trecut 325.000 de femei din Franţa au folosit pilulele. Conform ANSM, au existat 4 decese cauzate de tromboză, unul dintre efectele secundare ale anticoncepţionalelor Diane-35. Alte 3 decese, raportate de mass-media, au de asemenea o legătură cu utilizarea acestora.

Diane-35 vândute şi sub numele de Dianette în unele state sunt folosite pentru ameliorarea acneei şi ca metodă contraceptivă.

Citeste si:

La începutul aceste luni, ANSM a declarat că ia în considerarea posibilitatea de a limita utilizarea anticoncepţionalelor de generaţia a treia şi a patra  după ce o femeie a dat în judecată firma Bayer din cauza efectelor adverse provocate de acestea

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.