Sari la conținut

Scandalul cu Matteo Politi pare să se repete. Un nou medic fals prins când făcea operații estetice ilegal în România!

Scandalul cu celebrul medic fals Matteo Politi pare să se repete. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat în cazul unei persoane care făcea operații estetice ilegal. Se pare că ar fi vorba despre un bărbat de 34 de ani din Cluj Napoca, care este acuzat acum de înşelăciune.

Scandalul cu Matteo Politi pare să se repete. Un nou medic fals prins când făcea operații estetice ilegal în România!

Scandalul cu celebrul medic fals Matteo Politi pare să se repete în România. De data aceasta, este vorba despre un fals medic estetician din Cluj Napoca. El a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul efectua activități medicale estetice într-o locație neautorizată, fără a deține atestatele legale, cu sprijinul unui alt bărbat, în vârstă de 32 de ani. În urma percheziției, au fost descoperite și indisponibilizate substanțe utilizate în cadrul intervențiilor estetice și consumabile medicale (seringi).

Percheziție la o locație situată în municipiul Cluj-Napoca

Acțiunea a beneficiat de suportul polițiștilor din Cluj care au efectuat, la data de 1 februarie 2022, o percheziție la o locație situată în municipiul Cluj-Napoca, activitățile fiind derulate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii, potrivit Antena 3.

Amintim faptul că Matteo Politi făcea operații estetice la spitalul Monza. Cazul de impostură medicală a devenit public după ce Libertatea a scris, în februarie 2019, că italianul Matteo Politi făcuse mai multe rinoplastii, operații de mărire a sânilor și a buzelor în cazul mai multor persoane în patru clinici private din România. Printre acestea, și la celebrul Spital Monza. Sub numele fals de Matthew Mode, el a solicitat recunoașterea specializării de medic estetician (chirurg plastician).

În cazul acestuia, falsul chirurg cu doar 8 clase a fost ajutat să obțină parafa de medic și să profeseze în România de o angajată la DSP, Curtea de Apel București a decis anul trecut să pună capăt procesului în care erau judecate 4 persoane, acuzate de procurori că l-au ajutat pe falsul medic italian, Matteo Politi, să obțină o parafă de doctor în România.

Este vorba de 3 angajate de la DSP București, Deatcu Ana Daniela, şefa Biroului de Informatică şi Biostatistică a DSP Bucureşti, Neferu Cristina și Dumitru Anamaria Margareta, ambele referent superior în Biroul condus de Deatcu, și o a 4-a persoană, Feldrihan Florentina Laura, cea care l-a reprezentat pe falsul medic italian.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel