duminică, noiembrie 27, 2022

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat în cadrul unei postări pe rețelele sociale cu privire la scandalul în care este implicat preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași.

„Impostura morală și spirituală răbufnește uneori, inevitabil, prin gesturi și cuvinte nepotrivite sau pur și simplu printr-un act necontrolat de violență. O violență demascată brusc.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Diavolul, cel care inspiră slava deșartă, cel care ațâță plăcerea de a fi adulat public și care ne joacă abil pe degete, inducându-ne imaginea deformată de sine și făcându-ne să credem că am fi cineva important, e, sub masca unui ins cumsecade și hâtru, foarte agresiv și vulgar.

Expresiile predilecte ale diavolului sunt vulgaritatea gureșă, lejeritatea suspectă față de lucrurile cu adevărat importante, parodierea gravității, circul. Spectacolul obscen din jurul propriului sine.

Ca orice desprindere de realitate, ca orice inadecvare la propria măsură, ca orice abolire a măsurii însăși, excesul, insolența, aroganța, nebuneasca luare în deșert a numelui Domnului devin condițiile optime pentru o gravă și rușinoasă prăbușire. Dincolo de care putem ghici un rânjet satisfăcut”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: A făcut accident în Dubai. Fostul preot Daniel Bal...

„Este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest”, a declarat anterior preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. Mitropolia Moldovei a anunțat că va cerceta faptele de care este acuzat preotul.

Părintele Calistrat acuzat de agresiune

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, județul Iași, a fost filmat miercuri seară în timp ce lovește o femeie în curtea bisericii, și declară, căde fapt, doar a împins-o, dar după ce a fost provocat.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Părintele Calistrat, prima reacţie după ce a fost acuzat că a agresat enoriaşe: „Nişte isterice!”

El mai spune că femeia, care între timp a înaintat plângere la poliție împotriva lui, și sora ei au mai creat conflicte la biserică, catalogându-le drept „femei cu probleme de comportament”, care fac „chestii obraznice”. „Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni”, a declarat părintele Calistrat pentru BZI.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private