luni, ianuarie 30, 2023

Scandalul momentului aduce în atenția publicului doi tineri din Baia Mare care sunt cercetați penal pentru afacerea inedită pe care au pus-o pe picioare: vindeau teste covid „negativ” falsificate.

Un document justificativ cu un test negativ costa 200 de lei, iar clienții erau românii care aveau nevoie de un certificat de acest tip pentru a pleca în străinătate.

IPJ Maramureș a transmis vineri că polițiștii băimăreni de investigații criminale au reușit destructurarea unei rețele infracționale bănuite de falsificarea și distribuirea unor certificate medicale false, care atestă un rezultat negativ la testarea COVID-19.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

„În cursul lunii ianuarie, ca urmare a exploatării unor date de interes operativ, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își procură adeverințe false, care atestă că au efectuat teste COVID (PCR), al cărui rezultat este negativ. Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că gruparea punea la dispoziția cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverințe false de testare Covid, contra sumei de aproximativ 200 de lei”, spun anchetatorii.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Polițiștii, alături de colegii de la frontieră, au descoperit astfel de adeverințe false asupra persoanelor aflate într-un autoturism atunci când acestea voiau să părăsească țara.

„S-a dispus reținerea a doi suspecți, ulterior, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de aceștia. Față de unul dintre ei, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, mai arată IPJ Maramureș.

Te-ar mai interesa: ”Noul Nostradamus” susține că al Treilea Război Mo...

Polițiștii continuă activitățile informativ-operative și de cercetare, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate și tragerii lor la răspundere penală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private