Sari la conținut

Vrei să rămâi însărcinată? Iată avertismentul medicilor în cazul în care te-ai infectat cu covid!

însărcinată

Vrei să rămâi însărcinată?  Profesorul universitar Dr. Dimitre Nanu atrage atenția femeilor care își doresc să rămână însărcinate în această perioadă a pandemiei. Este extrem de important pentru ele să își facă obligatoriu testul COVID pe lângă restul analizelor, întrucât în cazul infectării, riscă să dezvolte o formă gravă a virusului.

“Sarcina nu este contraindicată, dar este de preferat ca femeile să aștepte să se negativeze, să dispară și acele urme de virus care rămân în organism chiar și după vindecare și dispariția simptomelor. Atentie! Tinerii cred că nu au nimic, fac forme respiratorii care nu par periculoase, dar riscă să apară mai târziu problemele respiratorii. O infecție în lăuzie este greu de gestionat, mai ales dacă pacienta are și comorbidități”. afirmă medicul Dimitre Nanu.

Se vaccinează sau nu o femeie însărcinată?

“Dacă gravida lucrează într-un mediu cu potențial de risc de infectare, e mai bine să facă vaccinul decât să riște să facă o formă gravă a bolii”.

Citeste si:

Ar trebui să se vaccineze femeile care alăptează?

“Dacă nu au trecut prin boală, da. Și, chiar dacă au trecut prin boală, e recomandat să facă testul anticorpi, pentru că nu toți bolnavii dezvoltă anticorpi. Se întâmplă mai frecvent la persoanele care au avut forme ușoare. Nu sunt studii care să arate că virusul se transmite prin laptele matern, dar se poate transmite prin secrețiile mamei. Poate fi periculos pentru bebeluș chiar și să stea în aceeași încăpere. Trebuie ținut departe de mamă pentru a se evita orice pericol“ a explicat medicul, conform Jurnalul.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.