Sari la conținut

Scăpați de respirație urâtă, placă, tartru și bacterii dăunătoare în gură cu un SINGUR ingredient!

Știm cu toții cât de importantă este sănătatea dentară – nu doar pentru strălucirea zâmbetelor noastre, ci și pentru bunăstarea noastră generală. Folosim ață dentara și spălăm cu sârguință de două ori pe zi și mergem la dentist la fiecare câteva luni pentru a ne bucura de un tratament  cu raze X și un tratament cu fluor. Dar chiar funcționează aceste tratamente?

Pericolele stomatologiei convenționale

Știm de zeci de ani că razele X afectează țesuturile, chiar și la nivelul ADN-ului de bază. Igienistii dentari vor respinge îngrijorarea și vor spune că este sigur, dar există o dezbatere în curs în comunitatea medicală cu privire la necesitatea și siguranța radiografiilor frecvente.

Și apoi există fluor. Medicul dentist și igienistul spun că și asta este sigur. Sute de studii medicale spun altceva: este o neurotoxină cunoscută. Eficacitatea sa în prevenirea cariilor dentare nu a fost niciodată determinată definitiv și este în prezent în dispută la nivel mondial.

În ciuda faptului că suntem conștienți de aceste riscuri, nici măcar nu clipim când stăm pe scaunul dentistului, de teamă că respingerea acestor servicii va avea ca rezultat un canal radicular sau alte intervenții dentare traumatice.

Cel mai bun mod de a vă curăța dinții

Există o metodă ayurvedică veche de milenii pentru curățarea gurii numită „gundusha” sau „kavala”. În engleză, practica este tradusă prin „oil pulling” „clătirea cu ulei”.

Metoda este simplă:

  1. Pe stomacul gol, luați o lingură de ulei de nucă de cocos sau susan în gură și faceți gargară timp de 15-20 de minute o dată pe zi. Uleiul va extrage bacteriile dăunătoare care cauzează bolile plăcii și ale gingiilor.
  2. Scuipă uleiul și clătește-ți bine gura. Periați dinții în mod normal.

Saliva ta va descompune uleiul în timpul gargarei, făcându-l mai puțin vâscos și mai asemănător unui săpun. Dacă vă este greu să țineți uleiul în gură timp de douăzeci de minute, începeți cu jumătate din timp și mergeți treptat până la douăzeci de minute.

Puteți întreba dacă clătirea cu ulei este dovedită științific și dacă are vreun efect pozitiv asupra sănătății bucale. Răspunsul este un „da” răsunător.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: