joi, mai 26, 2022

Scenariu optim pentru o siluetă de vis. Oamenii de știință au reușit să demosntreze ce se întâmplă dacă o cafea este ingerată cu o jumătate de oră înainte de a face exerciții aerobice.

Cofeina îmbunătăți performanța sportivă

O altă descoperire șocantă pentru toți consumatorii de cafea este că, dacă exercițiile sunt făcute după-amiaza, efectele cofeinei sunt mai semnificative decât dimineața.

Scopul urmărit de cercetători în realizarea studiului a fost să stabilească dacă cofeina, una dintre cele mai frecvent consumate substanțe ergogene din lume pentru a îmbunătăți performanța sportivă, crește efectiv oxidarea sau „arderea” grăsimilor în timpul exercițiilor fizice.

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

Scenariu optim pentru o siluetă de vis. Are legătura cu cafeaua de dimineață

„Recomandarea de a face mișcare pe stomacul gol dimineața pentru a crește oxidarea grăsimilor este ceva frecvent. Cu toate acestea, această recomandare poate fi lipsită de o bază științifică, deoarece nu se știe dacă această creștere se datorează exercițiilor fizice de dimineață sau a mersului pe nemâncate pentru o perioadă mai lungă de timp”, a explicat autorul principal al acestei cercetări, Francisco José Amaro-Gahete de la Departamentul de Fiziologie al UGR.

15 bărbați (cu vârsta medie de 32 de ani) au efectuat exerciții test de patru ori la intervale de șapte zile. Subiecții au ingerat 3 mg / kg corp de cofeină sau un placebo la 8 dimineața și 5 după-amiaza.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Fiecare subiect a finalizat testele în toate cele patru condiții (cu sau fără cafea, respectiv dimineața sau după-amiaza) într-o ordine aleatorie. Condițiile înainte de fiecare test de efort (orele care au trecut de la ultima masă, exercițiu fizic sau consumul de substanțe stimulante) au fost strict standardizate, iar rata de oxidare a acizilor grași în timpul efortului a fost calculată în consecință.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

Cafeaua, ajutor în atingerea scopului

„Rezultatele studiului nostru au arătat că ingestia acută de cofeină cu 30 de minute înainte de efectuarea unor exerciții aerobice a crescut oxidarea maximă a grăsimilor în timpul exercițiului, indiferent de momentul zilei”, a explicat Francisco J. Amaro-Gahete.

Cercetătorii au confirmat existența unei variații diurne a oxidării grăsimilor în timpul efortului, valorile fiind mai mari după-amiaza decât dimineața.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Studiul sugerează că o combinație între o cafea tare și exerciții aerobice efectuate la intensitate moderată după-amiaza reprezintă un scenariul optim pentru persoanele care doresc să intensifice arderea grăsimilor în timpul exercițiului fizic, potrivit descopera.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private