duminică, decembrie 4, 2022

Scene apocaliptice într-un spital Covid. 23 de oameni au murit, în urma unui incendiu declanșat din cauza tuburilor de oxigen

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise într-un incendiu într-un spital care trata pacienți cu coronavirus în capitala Irakului, Bagdad. Alte zeci au fost rănite în flăcările, care au izbucnit sâmbătă seara la spitalul Ibn Khatib.

23 de oameni au murit într-un spital. Incendiu declanșat din cauza tuburilor de oxigen

Scene apocaliptice într-un spital Covid. 23 de oameni au murit

Potrivit BBC, rapoartele arată că un accident a provocat explozia unui rezervor de oxigen, provocând incendiul. Până în prezent, echipajele de urgență a salvat 90 din cei 120 de pacienți și rudele lor.

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

Aproximativ „30 de pacienți se aflau în secția de terapie intensivă”, care a fost rezervată pentru cele mai grave cazuri de Covid-19 din Bagdad, a declarat o sursă de spital pentru agenția de presă AFP. Răniții și pacienții care nu au fost răniți au fost duși cu ambulanța la alte spitale din apropiere.

Surse de la fața locului declară, potrivit AFP, că scenele din noaptea de sâmbătă spre duminică au fost apocaliptice. La miezul nopţii, în timp ce zeci de rude stăteau la capătul a “30 de pacienţi din această unitate de terapie intensivă” din spitalul Ibn al-Khatib, rezervat pentru cele mai grave cazuri din Bagdad, focul a început să se extindă la mai multe etaje, a raportat o sursă medicală.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arătau pompieri încercând să stingă focul în mijlocul unei mulţimi de bolnavi şi rude care căutau să scape din clădirea situată la periferia de sud-est a Bagdadului.

Incendiul, provocat de neglijență. Primul-ministru a cerut o anchetă

Acest incendiu, provocat, conform mai multor surse, de neglijenţă, legată frecvent de corupţia endemică din Irak, a stârnit imediat un val de indignare în ţară. Guvernatorul Bagdadului, Mohammed Jaber, a reclamat “Ministerului Sănătăţii o comisie de anchetă pentru ca cei care nu şi-au făcut treaba să fie aduşi în faţa justiţiei”.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

La miezul nopţii, în timp ce Apărarea Civilă anunţa că ţine incendiul sub control, Ministerul Sănătăţii nu publicase niciun comunicat de presă şi niciun bilanţ. Primul ministru irakian Mustafa al-Kadhimi a cerut o anchetă imediată asupra cauzelor a ceea ce el a numit „un accident tragic”. 

Cazurile de COVID-19 au depăşit miercuri pragul de un milion în Irak, în lipsă de medicamente, medici şi spitale de mai multe zeci de ani, dar care, probabil din cauza populaţiei sale, una din cele mai tinere din lume, înregistrează un număr relativ mic de decese din cauza coronavirusului.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

În total, potrivit Ministerului Sănătăţii, 1.025.288 de irakieni au fost infectaţi de la apariţia în februarie 2020 a noului coronavirus în ţară, dintre care 15.217 au murit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private