joi, martie 30, 2023

Schimbarea la Față a Domnului. Rugăciuni grabnic ajutătoare și vindecătoare.

Schimbarea la Față, Sărbătoarea prăznuită în ziua de 6 august, ne descoperă că Hristos a fost cu adevărat Fiul lui Dumnezeu. Prin firea omenească pe care a asumat-o, ne-a fost descoperită dumnezeirea Sa, potrivit crestinortodox.ro. În acest sens, Sfinţii Părinţi afirma că „Hristos Se schimbă la Faţă, nu luând ceea ce nu era, nici preschimbându-Se în ce nu era, ci arătând ucenicilor ceea ce era, deschizându-le lor ochii şi făcându-i din orbi văzători”.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Schimbarea la Față a Domnului. Rugăciuni grabnic ajutătoare și vindecătoare

Ca orice mare sărbătoare creştină, ziua Schimbării la Faţă trebuie petrecută în rugăciune. În acest sens, există mai multe rugăciuni speciale care pot fi citite în această zi specială și care ne pot aduce liniștea, pacea și vindecarea de care avem nevoie.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care locuieşti întru Lumina cea nepătrunsă, şi eşti Strălucire Slavei Tatălui şi Chip al Ipostasului Său! La plinirea vremii ai venit, Tu, pentru mila cea nespusă faţă de neamul omenesc cel căzut, Te-ai micşorat, chip de rob luând, Te-ai smerit pe sine, ascultător fiind chiar până la moarte. Totuşi, înainte de Cruce şi de pătimirea cea de bunăvoie, în muntele Taborului, Te-ai Schimbat la Faţă, întru slava Ta dumnezeiască, înaintea sfinţilor Tăi ucenici şi Apostoli, ca atunci când Te vor vedea răstignit şi dat morţii să priceapă că pătimirea este de bunăvoie şi dumnezeiască.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

Învredniceşte-ne şi pe noi, pe toţi, să prăznuim Preacurata Schimbare la Faţă cu inimă curată şi cu minte neîntinată, să urcăm în muntele Tău cel sfânt, în sălaşul sfintei Slavei Tale, unde este glasul curat al celor ce prăznuiesc, glasul nespusei bucurii, ca acolo, împreună cu sfinţii, Faţă către faţă, să vedem slava Ta, în ziua cea neînserată a Împărăţiei Tale şi să preaslăvim Preasfânt Numele Tău, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

Schimbarea la Fata – hotar de vara! De ce nu e bine sa te certi! Afla obiceiurile si traditiile zilei - Sfatulparintilor.ro

Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă sigur vor fi vindecaţi

Pentru că sărbătoarea are loc în timpul postului Sfintei Marii, în ziua Schimbării la Faţă se face dezlegare la peşte. Este una dintre acele zile când cerurile se deschid, iar cei aleși de Dumnezeu pot vedea Porțile Raiului datorită credinței lor și iubirii lor față de Tatăl Nostru. Semnificaţia tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu şi transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viaţa aceasta.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Se mai spune că oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi;

„Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Faţă în prezența ucenicilor Tăi : Petru , Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi. La ceas de mare sărbătoare te rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău, trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu. Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că viața mea va fi în continuare un coșmar. Ajută-mă Doamne Hristoase să mi se împlinească și marea mea dorință ….Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie!
Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, / Nu ne lepăda de la fața Ta,
Cel ce Ești lumină neapusă, / Acoperă-ne de întunericul cel străin al păcatelor pe noi, nevrednicii. Te rugăm: curățește-ne, Mântuitorule, /Că multe sunt fărădelegile noastre
Și scoate-ne din adâncul răutății!
Întoarce-ne către Tine și la lumina poruncilor Tale, /Îndreaptă căile noastre!
Tu, Cel ce în muntele Taborului Te-ai transfigurat în slavă, / Hristoase Dumnezeule,
Și ucenicilor Tăi le-ai descoperit slava dumnezeirii Tale, / Luminează-ne și pe noi, păcătoșii, / Cu lumina cunoașterii Tale, / Și ne arată vrednici
Moștenitori ai Împărăției Tale celei fără de sfârșit!
Deschide, Doamne, ochii cugetelor noastre, / Spre cunoașterea luminoaselor Tale propovăduiri!
Înalță-ne în Duhul Tău cel Sfânt, / Deasupra micimilor omenești,
Ca astfel, laolaltă cu ucenicii Tăi, / Să fim și noi părtași contemplației duhovnicești,
Și să ne bucurăm de Tine, / Domnul și Dumnezeul nostru, / Acum și pururea,
Și în vecii vecilor, Amin!

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private