Sari la conținut

Schizofrenia: simptome precoce. „Jocul cu oglinda” detectează caracteristicile tulburărilor mintale

Schizofrenia: simptome precoce. Oamenii de știință spun că realitatea virtuală ar putea ajuta la diagnosticarea schizofreniei.

Ei descriu un „joc în oglindă” în NPJ Schizofrenia în care mișcările mâinii unui pacient sunt observate atât în timp ce este singur, cât și în timp ce încearcă să se coordoneze cu un avatar sau robot de computer.

Deoarece cei cu schizofrenie tind să interacționeze social într-un mod diferit față de oamenii sănătoși, cercetătorii au reușit să analizeze mișcările din joc pentru a determina care pacienți au avut schizofrenie cu o acuratețe de 93%.

De asemenea, reprezintă un instrument de diagnostic care nu este invaziv sau costisitor, spune studiul.

Schizofrenia: simptome precoce

„Persistența pe termen lung a deficiențelor motorii și de mișcare la pacienții cu schizofrenie a fost cunoscută încă de la descrierea sa timpurie. Și de-a lungul anilor, au fost propuși mai mulți indicatori ai schizofreniei bazați pe caracteristicile și variabilele neuromotorii”, spun oamenii de știință. 

Printre numeroasele lor simptome cognitive, cum ar fi halucinațiile, persoanele cu schizofrenie au:

  • timpi de reacție mai lenți,
  • probleme în îndeplinirea funcțiilor motorii complexe
  • probleme de coordonare, în special cu alții.

Aceste tipuri de simptome apar înainte de debutul schizofreniei, astfel încât identificarea lor ar putea duce la un diagnostic precoce.

Image shows a person taking the mirror test.

„Jocul cu oglinda” detectează caracteristicile tulburărilor mintale

Și potrivit unei declarații a Universității din Exeter, jocul le poate spune și medicilor dacă tratamentul funcționează pe anumiți pacienți, oferind ajutor în gestionarea bolii mintale.

„Mișcarea umană poate oferi o perspectivă fascinantă și sofisticată asupra trăsăturilor noastre de personalitate și a caracteristicilor comportamentale”, a spus autorul principal al studiului Piotr Słowiński.

„Studiarea modului în care oamenii se mișcă și reacționează la ceilalți poate părea o modalitate simplistă de a ajuta la diagnosticarea unui pacient cu o astfel de afecțiune debilitantă, dar rezultatele noastre au fost comparabile cu metodele de neuroimagistică existente, mai scumpe.”

Studiul notează, totuși, că este limitat de faptul că a folosit date de la pacienți cu schizofrenie medicați.

Acest lucru este important deoarece majoritatea medicamentelor antipsihotice au efecte secundare care influențează comportamentul neuromotor, cum ar fi producerea involuntară, lentă sau agitată. miscarile.

Este nevoie de cercetări viitoare cu participanți pre-medicație și fără medicamente pentru a evalua potențialul de diagnostic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel